Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

Про епістолярні та інші виборчі вибрики

21.07.2019 20:30   Джерело: RvNews
Автор : Віталій Тарасюк

Не вважаю себе аналітиком чи фахівцем із передвиборних технологій, але хочу наголосити: минула кампанія з виборів народних депутатів України була досить брудною. Не заглиблюватимуся також у тонкощі політтехнологій - судитиму про це лише з того, якими передвиборними піруетами  вразила виборців кампанія в нашому 154-у виборчому округу.

 Підпал легковика волонтера одного з кандидатів у депутати, спотворення бігбордів того ж претендента на місце у Верховній Раді синхронно в Демидівці, Млинові і Дубно спонукає до висновку: якщо правоохоронці знайдуть винуватців таких диких методів політичної конкуренції, то це визначить контури однієї політтехнології. Якщо призвідники того неподобства залишаться поза досяжністю детективів – то вимальовується зовсім інший сюжет конкуренції. Причому – далекий від чесної і порядної.

Як кажуть, із тієї ж опери і обстріл автівки іншого кандидата та прилаштування гранати до дверцят його легковика. Подія начебто резонансна, бо «тягне» на терористичний акт. А як було насправді, хто намагався заробити на цьому дивіденди? – покаже час. А ще –  правоохоронці, бо саме від їхніх фахових зусиль і професійної компетентності залежить, хто ж у кінцевому підсумку буде виведений на чисту воду із каламутних калюж підступності і маніпуляцій громадською думкою.

Окрема мова про так звані рейтинги і соціологічні опитування. Інколи просто смішно стає, бо за тими опитуваннями стирчать вуха замовників того начебто соціологічного суспільного зрізу. Як може таке бути, що різні опитування засвідчують заледве не діаметрально протилежні результати?

Або таке. Якби скласти докупи всі обіцянки політичних сил - суб’єктів виборчої кампанії , а також кандидатів-мажоритарників, то вимальовується країна суцільного і безперервного благоденства, якій би заздрили в цілому світі! Тут і мінімальна пенсія 3094 грн, і зниження ціни на газ у два рази, а відтак – зниження принаймні удвічі тарифів на житлово-комунальні послуги. А ще – державне медичне страхування, виплати породіллям 50, 100 і 150 тисяч гривень відповідно за першу, другу і третю дитину. Ну і, звичайно – за кілька років – європейські зарплати і пенсії! Не країна, а суцільний рай!

І нарешті про листи перед виборами від жінки. Власне, я не про їх зміст: мій життєвий досвід, освіта та певний багаж знань дозволяє правильно осмислити такі звернення і зробити відповідні висновки. Однак вразило інше: хто і на підставі яких дозволів чи негласних вказівок  поширює  персональні дані? Хто без дозволу у політичному екстазі забуває про це і переступає закон і межу дозволеного?

Великого розуму не треба, аби здогадатися, хто це робить. Не мені виховувати людей, які впряглися  у політичного воза, але дорогою до кінцевої зупинки звертають на манівці. Відтак дехто обурений, що інформація про їх персональні дані «гуляє» в інформаційному просторі: це неприємно і навіть тривожно…

Але ж у нас вибори. І, як кажуть, порядність відпочиває. Власне, це засвідчило і голосування у день виборів…

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews