Вибори на Рівненщині пройшли без суттєвих порушень

Завдяки злагодженій співпраці всіх структур системи МВС та ОПОРи

22.07.2019 14:50   Джерело: RvNews
Автор : Людмила Марчук

Це підкреслив керівник відділу комунікації ГУНП в рівненській області Антон Крук під час спільного брифінгу із громадянською мережею «ОПОРА», що відбувся сьогодні, 22 липня.

У добу проведення позачергових виборів народних депутатів України поліція зареєструвала 58 повідомлень про події, пов’язані із порушенням виборчого законодавства. У ході перевірки вказаних фактів поліцейські відкрили три кримінальні провадження. 

null
Фото - відділ комунікації поліції Рівненської області

Так, у Демидівському районі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права), у Рівному — за частиною 3 статті 15 частиною 1 статті 158-1 Кримінального кодексу України (замах на незаконне використання виборчого бюлетеня) та у Сарнах - за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Наразі за вісьмома повідомленнями вже складено 10 адміністративних протоколів. Перевірки решти фактів – триває.

 «Станом на 14:30 із 1006 виборчих комісій документацію до ОВК здали 697 дільниць, ще 289 — очікують своєї черги, а із 20 ДВК — бюлетені не доставлені, — повідомив начальник управління превентивної діяльності поліції області Руслан Жук. — Працівники поліції області продовжують забезпечувати охорону під час транспортування і передачі бюлетенів із усіх дільничних виборчих комісії до окружних, а в подальшому супроводжуватимуть виборчу документацію до ЦВК».

null
Фото - відділ комунікації поліції Рівненської області

У цілому із початку передвиборчої кампанії, яка стартувала 21 травня у поліції Рівненської області зареєстрували 223 факти, пов’язані з порушенням виборчого законодавства. За результатами їх розгляду складено 58 адміністративних протоколів, а також розпочато десять кримінальних проваджень.

null
Фото - відділ комунікації поліції Рівненської області

Як зазначив Антон Крук, завдяки тісній та злагодженій співпраці працівників всіх підрозділів Головного управління Нацполіції, патрульної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також громадянської мережі «ОПОРА» вдалося запобігти грубим порушенням під час виборчого процесу та оперативно реагувати на всі повідомлення. 

Правоохоронці до 28 липня продовжують нести службу у посиленому варіанті, а ситуаційний центр цілодобово моніторити та узагальнювати інформацію, перебуваючи у позаплановому режимі роботи.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 Офіційний сайт Національної поліції: https://rv.npu.gov.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews