На Рівненщині затримали міжнародне злочинне угрупування

23.07.2019 22:46   Джерело: RvNews
Опубліковано : Любомир Тлумак

Співробітники внутрішньої безпеки Національної поліції України, працюючи над розкриттям резонансного злочину, вийшли на інформацію про групу осіб, яка готується до скоєння іншого кримінального правопорушення. 

Як з’ясувалося, семеро чоловіків, двоє з яких українці, один азербайджанець і четверо білорусів віком від 33-х до 45-ти років, які в минулому притягувалися до кримінальної відповідальності, зорганізувалися у стійку групу для вчинення злочинів. Зокрема, оперативники внутрішньої безпеки Національної поліції України встановили, що зловмисники збираються скоїти крадіжку майна в особливо великих розмірах, з подальшим переміщенням викраденого до Республіки Білорусь.

Вночі група проникла на територію автостоянки, що перебуває під охороною, і шляхом зрізання тросів і зламу дверей викрала з причепа вантажного автомобіля «IVEKO» 105 плазмових телевізорів марки «PHILIPS». Через паркан зловмисники перевантажили викрадене майно до своєї автівки, опломбували замки дверей, завчасно підготувавши фальшиву документацію на техніку.

За попередніми підрахунками вартість викраденої продукції становить майже 2 мільйони гривень.

Однак нажитися зловмисникам не вдалося.

Завдяки професійним і злагодженим діям працівники управління внутрішньої безпеки Національної поліції України, карного розшуку і сектору реагування патрульної поліції Сарненського райвідділу Нацполіції, управління патрульної поліції області затримали всіх учасників злочинної групи, не давши їм змоги перетнути кордон України.

У фігурантів вилучено поцуплені телевізори, радіостанції, документи, 1 тисячу доларів США, 10 тисяч гривень, оргтехніку, опломбовуючі пристрої, 3 автомобілі, підроблені документи на викрадену техніку.

Всіх учасників групи затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України і помістили до ізолятора тимчасового тримання. Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 5 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Також слідчі підготували клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 За матеріалами департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews