У Рівному і Здолбунові обмежили використання поліетиленових пакетів

25.07.2019 22:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Любомир Тлумак

Депутати Рівненської міської ради прийняли рішення про обмеження комерційного використання одноразових поліетиленових пакетів у торговельній мережі обласного центру. За це проголосували 33 обранці. 

Відтепер у Рівному суб'єктам господарювання у сфері торгівлі рекомендуватимуть пропонувати покупцям альтернативу використанню одноразових поліетиленових пакетів: біологічні полімерні або паперові пакети, багаторазові торбини тощо. 

null
Фото з мережі Інтернет

Крім того, міське управління освіти має організувати інформаційно-просвітницьку роботу у школах і дошкільних навчальних закладах щодо шкідливості платикової тари. 

null
Фото з мережі Інтернет

До речі, ініціативу щодо обмеження використатння пластикових пакетиків проявили самі рівняни, зареєструвавши відповідну петицію на сайті міської ради ще на початку березня цього року.  

Ще раніше аналогічне рішення щодо обмеження використання одноразових поліетиленових пакетів у торговельних об’єктах прийняв виконком Здолбунівської  міської ради.

Таким чином з метою збереження навколишнього природного середовища і довкілля він відреагував на відповідну петицію жителів міста. 

Відтепер Рівненська і Здолбунівська міські ради рекомендують підприємцям у сфері торгівлі пропонувати покупцям альтернативу використанню одноразових поліетиленових пакетів – паперові пакети, багаторазові торбини, розробити заходи лояльності до споживачів щодо заохочення їх до використання багаторазової тари і змінити стандарти обслуговування покупців.
 

За матеріалами прес-служб Рівненської і Здолбунівської міськрад

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews