В Острозі презентують проект «Інтерактивний музей стародруків»

26.07.2019 11:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

У понеділок, 29 липня, об 11:00 у Музеї книги та друкарства міста Острог відбудеться презентація «Інтерактивного музею стародруків».

Проект здобув перемогу у конкурсі «Малі міста — великі враження» від Міністерства культури України.

Варто відзначити, що на розгляд конкурсної комісії була подана 181 проектна заявка. Проект острожан «Інтерактивний музей стародруків» буде реалізований упродовж 4-х місяців 2019 року. Загальна сума залучених коштів — понад 350 тис. грн.

null

Під час реалізації проекту відбудеться перебудова експозиції в Музеї книги тадрукарства. Оновлення передбачає сучасний дизайн, інноваційні технології, художнє

оформлення та просторові рішення експозиції, ураховуючи особливості будівлі й потреби людей з інвалідністю.

Співробітники заповідника зазначають, що проект зміцнить туристичну привабливість музею та міста, а згодом сприятиме залученню інвестицій в креативну економіку міста та забезпечить сталий розвиток.

Нагадаємо, 2018 року острожани мали досвід реалізації проекту «Культурний Барбакан», який також утілювали за результатами конкурсу «Малі міста — великі Враження» від Міністерства культури України.

Під час пресконференції ви зможете:

  • оглянути експозицію до запланованих змін;
  • познайомитися з командою;
  • дізнатись про перебіг реалізації проекту, ключові зміни в експозиції;
  • задати питання.
null

Довідково: Луцька надбрамна вежа XVI століття — пам’ятка архітектури національного значення. Вежа відігравала роль центральної ланки в оборонній системі міста зі сторони дороги на Луцьк. Належить до унікального типу укріплених міських воріт типу барбакан, є однією з трьох споруд такого типу, що збереглися до наших днів натериторії України. Музеї книги та друкарства м. Острога у вежі відкрито 10 грудня 1985

року на кошти Товариства любителів книги. Автор тематико-експозиційного плану музею – Світлана Позіховська. На сьогодні колекція нараховує 4 900 експонатів основного музейного фонду, зокрема майже півтори тисячі стародруків XVI-XVIII cтоліть, серед яких Острозька Біблія 1581 року, та біля 150 рукописів XVI-ХХІ століть.

Музей книги та друкарства м. Острог розташовано на вул. В. Чорновола, 3а, (м.Острог, Рівненська область).

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews