«Мобільна бригада» на Костопільщині рятує людей у конфліктних сімейних ситуаціях

27.07.2019 17:57   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

При Костопільському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з травня 2019 року діє спеціалізована служба підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі «Мобільна бригада».

Мобільної бригада надає соціально-психологічну допомогу постраждалим особам. Допомоги ж люди потребують різної. Коли комусь допоможе консультація фахівця, то в інших випадках, кризових, необхідне екстрене втручання, а також соціальна профілактика відповідно до потреб цих сімей.

Тож мобільна бригада діє відповідно до ситуації: надає психологічну допомогу постраждалим особам; реагує на критичну ситуацію та надає не пізніше ніж протягом однієї доби соціально-психологічну допомогу постраждалим особам, які потребують термінової допомоги, зокрема шляхом кризового та екстреного втручання; здійснює також інформування постраждалих осіб щодо послуг (медичних, соціальних, психологічних, правових тощо), які вони можуть отримати для подолання наслідків насильства; роз’яснює постраждалим особам їхні права, визначені законом, можливості отримання допомоги. Мобільна бригада проводить також інформаційно-просвітницьку діяльність (у тому числі розповсюдження серед населення відповідних інформаційних матеріалів) щодо форм, проявів та наслідків насильства. Її завданням є формування нетерпимого ставлення громадян до цих явищ, а також вжиття щодо заходів у сфері запобігання та протидії насильству.

Джерело: http://kostvlada.org


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews