Рівнянка здобула золото Чемпіонату Європи

28.07.2019 06:13   Джерело: ВСЕ Рівне
Опубліковано : Вікторія Синиця

Валентина Молчанець  – після того, як її ледь не «розчавила» вантажівка на трасі під Рівним – стала чемпіонкою Європи з триатлону у категорії U 23. А до цього мала ще 10 подібних стартів в Україні та Європі.

Дівчина з дитинства займалася плаванням. Тренувалася разом із нині відомим на весь світ плавцем Михайлом Романчуком. А після того як стала майстром спорту України з плавання вирішили «змінити профіль».

«Я з дитинства професійно займалася плаванням. До речі, разом з Мішою Романчуком. А коли досягла результату, про який мріяла — стала майстром спорту з плаванням – пішла в тріатлон. Знайомі запропонували спробувати щось нове. Я погодилась. Це було дуже складно, адже заново довелось вчитися їздити на велосипеді, і це не та техніка, якою я володіла до того. Ну, а з бігом якось легше пішли тренування. До речі, у нас немає секції тріатлону в місті. Ми самі собі у групи об’єднувались і тренувалися. А за останні кілька років занять тріатлоном мені вдалось досягти певних результатів. Можливо вони були б кращими, але завадила травма», - розповіла Валентина Молчанець.

Торік у серпні поблизу ресторанного комплексу «Софії», на трасі Київ-Чоп, Валентина Молчанець потрапила у ДТП.

Для спортсмена такий діагноз – вирок, але Валентина Молчанець не погоджувалась з цим. Дівчина стала на ноги, а менше ніж за рік виборола титул чемпіонки Європи.

Зараз Валентина Молчанець – у складі збірної України з тріатлону.

Після чемпіонату світу з тріатлону, що відбувся у травні в Іспанії, чемпіонка Європи з акватлону стартувала на різних чемпіонатах.

Нині рівнянка активно готується до чемпіонату Європи у Валенсії, Іспанія.

За матеріалами http://vse.rv.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ВСЕ Рівне