Про мету створення та діяльність Рівненського центру громадського здоров’я розповіли млинівчанам

28.07.2019 21:51   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Українці повинні уникати захворювань і культивувати профілактику. Має відбутися переорієнтація на профілактичну медицину, щоб уникати захворювань і виявляти їх на ранніх стадіях, - про це представники БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» розповідали жителям Млинівської ОТГ під час інформаційного заходу на якому розповідали про функції та сфери роботи ЦГЗ.

 -Перше й головне завдання – створити у суспільстві попит на здоровий спосіб життя. Адже з точки зору банальної економіки, ефективніше та дешевше зробити щеплення, чи вакцинувати дитину, ніж потім лікувати хворобу. Ці меседжі набирають стрімкої популярності у великих містах, а ось в райцентрах та громадах інформації в людей значно менше. Тож ми їздимо, зустрічаємося та розповідаємо людям про завдання та функції ЦГЗ, а також про те, що кожна окрема особа здатна бути здоровою та щасливою, банально дотримуючись кількох елементарних правил, - розповідає голова правління БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» Юрій Лазаревич. 

З початку вересня 2018 року в Рівненській області розпочав свою діяльність КЗ «Центр громадського здоров’я». Заклад має консолідувати та розподіляти ресурси спрямовані на забезпечення здоров’я громади. 

Захід проводився БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» за підтримки МБФ «Відродження» у рамках проекту «Забезпечення прозорості та подолання корупції у системі громадського здоров’я Рівненської області». 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews