На Рівненщині блискавки влучили в людські помешкання

01.08.2019 00:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Любомир Тлумак

Чи не щодоби липень на прощання приносить нам своєрідні подарунки то у вигляді спеки чи дощових злив, а то й потужних громовиць і розрядів блискавок… У Сарненському і Дубровицькому районах, що на Рівненщині, під час негоди, 30 липня блискавки поцілили у будівлі.

Першим постраждав приватний будинок у Сарнах. За інформацією ГУ ДСНС України у Рівненські області, пожежа виникла внаслідок попадання блискавки у приватний, одноповерховий житловий будинок, в результаті чого загорілась дерев'яна стіна. 

Жертв і постраждалих серед людей через розряд блискавки немає.

На момент пожежі вогнеборці допомагали у сусідньому господарстві людям відкачувати воду з приватного домоволодіння, яке перед тим  затопило через сильну зливу. Тому пожежу було ліквідовано у мінімально можливий термін і будинок врятували без особливих пошкоджень. 

Інша пожежа трапилась у селі Сварицевичі Дубровицького району. Там блискавка влучила  у дерев'яну господарчу будівлю, що спричинило пожежу. Була загроза перекидання вогню на поряд розташований житловий будинок.

На гасіння пожежі вогнеборці негайно подали вогнегасячі речовини. О 16. 35 пожежу вдалося локалізувати, а о 17.30 повністю ліквідувати. Вогнем знищено господарчу будівлю, будинок вдалося врятувати.

Жертв і постраждалих серед людей через розряд блискавки немає, повідомили рятувальники. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews