Рівненські поліцейські ділилися із нацгвардійцями досвідом самостійного патрулювання

02.08.2019 23:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

З 1 серпня військовослужбовці військової частини 3055 Національної гвардії України без участі поліцейських патрулюють вулиці Рівного та Сарн. Щоб успішно виконувати поставлені задачі, напередодні вони опановували навички користування спеціальними логістичними пристроями-планшетами. Відповідне заняття для нацгвардійців провели у Головному управлінні Національної поліції в Рівненській області.

Заняття розпочалося з робочої зустрічі заступника начальника ГУНП в Рівненській області Руслана Стрельбіцького, заступника командира ВЧ 3055 з громадської безпеки Анатолія Завалюка та начальника управління превентивної діяльності поліції області Руслана Жука. Власне, вони узгодили порядок отримання та здачі планшетів до органів поліції, залучення автомобілів Нацгвардії до патрулювання.

null
Фото Прес-служба НГУ

Інструктаж з особливостей користування логістичними пристроями, на яких встановлені спеціальні програми, проводив т.в.о. начальника управління інформаційно-аналітичного забезпечення ГУНП в Рівненській області Олександр Костюк. Нацгвардійці з допомогою цих планшетів зможуть оперативно реагувати на події та правопорушення. Також патрулі будуть здійснювати збір та фіксацію матеріалів під час несення служби з охорони громадського порядку.

null
Фото Прес-служба НГУ

«Наявність планшетів не звужує і не розширяє ваших повноважень, - наголосив п.Костюк. - а лише забезпечує технічну сторону вашої праці. Зрозуміло, що в ході роботи виникатимуть питання. На інструктажах будемо їх вирішувати».

null
Фото Прес-служба НГУ

Нацгвардійці мали змогу задати питання поліцейським про специфіку користування планшетами та, власне, самостійне несення служби. На всі питання вони отримували вичерпні відповіді.  

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews