Начальник Управління ДАБІ у Рівненській області й надалі перебуватиме під вартою

03.08.2019 19:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Таке рішення проголосив 2 серпня Рівненський апеляційний суд, залишаючи без змін ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 24 липня 2019 року про задоволення клопотання слідчого про продовження строку тримання під вартою 50-річного Ігоря М. строком на 60 діб. Органи досудового розслідування підозрюють чиновника у скоєнні корупційного злочину, а також застосуванні насильства до працівників правоохоронного органу. 

null
Фото - прес-служба РАС

Незважаючи на тяжкість кримінальних правопорушень, у вчиненні яких підозрюється начальник Управління ДАБІ у Рівненській області, він та його захисник вважають ухвалу місцевого суду незаконною та необґрунтованою, а достатнім запобіжним заходом — домашній арешт у певний період доби. Такі вимоги зазначені в апеляційній скарзі захисника підозрюваного, який просить суд скасувати ухвалу Рівненського міського суду від 24 липня 2019 року та постановити нову, якою відмовити в задоволенні клопотання слідчого про обрання виняткового запобіжного заходу та обранні його підзахисному запобіжному заходу, не пов'язаного із триманням під вартою. Підставою для цього є й погіршення здоров’я Ігоря М. та неможливість в умовах СІЗО отримувати належну медичну допомогу. Клопотання про це подав підозрюваний у ході судового розгляду.

null
Фото - прес-служба РАС

Прокурор просив ухвалу місцевого суду залишити без змін, апеляційну скаргу захисника відхилити, оскільки існуючі ризики, які він може реалізувати, перебуваючи на свободі, не зникли, а строки досудового розслідування закінчуються 25 вересня 2019 року.

Нагадаємо, Ігор М., працюючи на посаді начальника Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області, підозрюється в тому, що будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою зі своїм сином Андрієм М., починаючи з березня 2019 року, вимагав та одержав неправомірну вигоду – грошові кошти на загальну суму 400 000 грн.

null
Фото - прес-служба РАС

Крім того, під час проведення обшуку в квартирі, що в Рівному, Ігор М., використовуючи предмет, ззовні схожий на пістолет, чинив опір та погрожував працівникам правоохоронного органу, в такий спосіб перешкоджаючи проводити гласні розшукові слідчі дії.

Рівненський апеляційний суд у складі колегії судової палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши пояснення захисника та підозрюваного, доводи прокурора, ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 24 липня 2019 року про задоволення клопотання слідчого про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб відносно підозрюваного М. залишив без змін, апеляційну скаргу захисника — без задоволення.   

 Володимир Іващук, суддя-спікер Рівненського апеляційного суду                                          


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews