Суд виправдав 16-річну рівнянку, яка мітингувала за імпічмент Президента Зеленського

04.08.2019 23:47   Джерело: RvNews
Опубліковано : Любомир Тлумак

Рівненський апеляційний суд визнав невинною 16-річну рівнянку Дар'ю Коцюрубу, яка разом зі своїм 20-річним товаришем на майдані Незалеженості у Рівному проводила мітинг за імпічмент Президента України Володимира Зеленського.

Суддя Степан Шимків задовольнив її апеляцію на рішення Рівненського міського суду, який визнав дівчину винною і присудив їй попередження.

У суд Дар'я Коцюруба прийшла без адвоката. Її захисником була матір. Після засідання дівчина зізналась, що рішення суду стало для неї неочікуваним.

null
Фото з мережі Інтернет

Нагадаємо, у Рівному 25 травня ц.р. поліцейські затримали двох учасників мітингу за імпічмент Президента України Володимира Зеленського – 16-річну Дар`ю Коцюрубу та її 20-річного знайомого. У міськвідділі Нацполіції щодо них склали адмінпротоколи за статтею 185-1 КУпАП (порушення організації зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій). Також оскільки учасниця протесту – неповнолітня, в поліції склали протокол і щодо її матері за невиконаня батьківських обов`язків.

null
Фото з мережі Інтернет

Служба безпеки Нацполіції провела комплексну службову перевірку щодо дій рівненських поліцейських.

На дії правоохоронців відреагував також і Президент України Володимир Зеленський. Він закликав МВС не вживати заходів щодо політичних протестувальників, якщо вони не порушили громадського правопорядку. 

Як зазначав керівник Нацполіції України Сергій Князєв, у квітні ц.р. цих учасників мітингу вже доставляли у Рівненський міський відділ поліції. Тоді було складено протокол за розклеювання листівок без вихідних даних. Спочатку дівчина оприлюднила рішення суду про відсутність своєї вини. Однак, як згодом з'ясувалось, суд застосував до неї захід впливу у вигляді попередження.

За матеріалами відділу комунікації ГУ НП у Рівненській обл.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews