Крупецька ОТГ пропонує об’єднатися сусіднім громадам

06.08.2019 07:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Потужна Крупецька ОТГ шукає можливості щодо збільшення власних територій.

Як повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ, ця громада одна з тих, що має реверсну дотацію.

Відтак там почали роботу щодо укрупнення громади, адже є можливість приєднати до себе суміжні сільські ради, які ще не об’єдналися в ОТГ (Рідківська, Теслугівська, Хотинська сільські ради). Депутати та голова громади провели ряд переговорних зустрічей у суміжних сільських радах, розповіли про переваги обєднання, та обговорили деталі у разі приєднання до Крупецької ОТГ.

Фахові роз’яснення громаді надали також консультанти Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ – Василь Курилас та Людмила Кушнер. Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер переконана у разі приєднання суміжних громад зменшиться розмір реверсної дотації, натомість збільшиться потенціал економічного розвитку територій що приєдналися. Відповідно у розрахунок інфраструктурної субвенції увійдуть нові території та сільське населення.

Консультант з правових питань Василь Курилас детально розповів про механізм приєднання до Крупецької ОТГ суміжних рад та які документи необхідно підготувати. Водночас навів приклади укрупнення вже існуючих громад. На Рівненщині це Привільненська та Млинівська.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews