На Рівненщині впроваджується енергетична сертифікація будівель

06.08.2019 09:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

П’ять корпусів Урвенського психоневрологічного інтернату, що на Рівненщині, у липні отримали сертифікати енергоефективності.

Загалом в області нараховується вже 45 будівель, які пройшли таку сертифікацію.

«Серед цієї кількості 36 закладів, які були розроблені відповідно до Комплексної програми енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки та фінансувалися з обласного бюджету. На ці заходи виділено 1,5 мільйони гривень у 2018 році та 2 мільйони цьогоріч», - розповів профільний заступник голови Рівненської ОДА Олександр Корнійчук.

Для закладу –  це можливість отримати чітку і деталізовану інформацію про кількість витрачених енергоресурсів, технічний стан будівлі таінформацію про те, які енергоефективні заходи необхідно впроваджувати.Такий аналіз стане поштовхом до термомодернізації закладу, що у подальшому зменшить рахунки за комунальні послуги.

null

Серед сертифікованих будівель заклади освіти (9 сертифікатів), охорони здоров’я (11 сертифікатів), культури (6 сертифікатів) та соцзахисту (10 сертифікатів).

Загалом, на сьогодні в Україні вже понад 300 будівель отримали енергетичні сертифікати. І Рівненщина – є найактивнішою у цій сфері, констатують в Держенергоефективності.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews