Чи пройде стратегічну екологічну оцінку «Стратегія Рівненщини-2027»

06.08.2019 22:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Під час чергового засідання робочої групи під керівництвом в.о. голови Рівненської ОДА Ігоря Тимошенка із впровадження Стратегії обговорили алгоритм проведення СЕО.

Стратегічна екологічна оцінка (СЕО) – це цілісна процедура визначення, опису та аналізу наслідків для довкілля та здоров’я населення від реалізації населення.

null
 Фото - прес-служба РОДА

Так, вже наприкінці серпня на сайті ОДА планують оприлюднити заяву про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проекту. Громадські обговорення заяви триватимуть не менше 15 днів. Після врахування зауважень і пропозицій, відбудеться складання звіту про СЕО.

null
 Фото - прес-служба РОДА

Нагадаємо, Стратегію розвитку Рівненської області на період з 2021 по 2027 роки мають сформувати до кінця цього року. Зараз тривають активні обговорення напрямків подальшого розвитку регіону. Стратегія необхідна для підвищення конкурентоспроможності регіону. Окрім того, вона створює хороші умови для отримання фінансової допомоги від держави і міжнародних донорів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews