Рівне проти нарко-графіті

08.08.2019 12:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Напередодні вересня школи міста подбали про благоустрій територій, проте види з вікон класів зрадницьки демонструють прикрі графіті.

«Ситуація не настільки критична, як у великих містах України», - зазначають у поліції, - «Але в наших силах мінімізувати інформаційні впливи дилерів».

Акцію ініціювала компанія «Універсальний Прибиральник Рівне» у рамках власної загальноукраїнської кампанії попередження розповсюдження наркотиків. Фахівці зазначають, що традиційні (швидкі) методи видалення написів шляхом фарбування нерідко тільки акцентуалізують їх, адже під шаром білої фарби графіті виділяються невдовзі після фарбування. Крім того, власників заплямованих об`єктів дратують не так перше втручання, як невдале фарбування, а соціальні моменти потребують роз’яснень.

«Людей цілком можна зрозуміти», - коментує Тетяна Субот, яка долучилася до акції, надавши засоби професійної «хімії», - «Їх фасад зіпсували, вони і так засмучені, а потім їм кажуть що зафарбують напис як-небудь. І люди справедливо очікують, що напис з’являтиметься знову і знову». Виявляється, є способи акуратного очищення поверхонь без пошкодження «фону». Таким чином буде вичищено більше десяти об`єктів у м. Рівному. Очікується, що мешканці міста не тільки не бачитимуть «рекламних» графіті, але і не знатимуть, що вони взагалі там коли-не будь були.

Акція розпочнеться 9 серпня в районі «РОЛІ». Там буде стерто перше графіті зі списку, наданого Управлінням патрульної поліції в Рівненській області.

Автор: Юлія Семенова

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews