На Рівненшині гірські штурмовики завершують навчання за програмою «Орбітал»

08.08.2019 17:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

На Рівненському військовому полігоні завершується курс підготовки військовослужбовців 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади за програмою навчально-тренувальної місії «Орбітал». Підготовку підрозділів за кваліфікаційними стандартами НАТО здійснювали українські військові інструктори, яким надавали допомогу та контролювали навчальний процес їхні колеги із ЗС Великої Британії.

null
 Фото - Олексій Мосейченок

 

null

 Фото - Олексій Мосейченок



null
 Фото - Олексій Мосейченок

Заняття за шістьма модулями розпочалися на початку червня цього року і включали вогневу та інженерну підготовку, виживання, військову топографію, радіозв’язок, тактичну медицину та пересування під час бою.

Як зазначив командир групи британських інструкторів Пол Чизік, основною метою місії «Орбітал» є надання допомоги Збройним Силам України у підготовці своїх військовослужбовців.

- Підготовка, яку ми проводили цього разу, відноситься до базового рівня – поводження зі зброєю, прицілювання, домедична допомога тощо. Особливо вражений матеріально-технічною базою полігону, яка дозволяє здійснювати навчання за всіма модулями у повній мірі.

null
 Фото - Олексій Мосейченок

 

null
 Фото - Олексій Мосейченок

Олексій Мосейченок, АрміяInform (м. Рівне)

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews