Туризм приніс бюджету Рівненщини чималий прибуток

10.08.2019 17:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Любомир Тлумак

Цього року від туристичного збору бюджет області поповнився на понад півмільйона гривень, або на 275 відсотків більше, ніж торік за цей період.

Лідирує місто Рівне, де зібрали понад 240 тисяч гривень туристичного збору.

Нагадаємо: з 1 січня цього року набули чинності новації щодо справляння туристичного збору. За новими правилами ставка туристичного збору встановлюється за рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі) у розмірі до 0,5 відсотка для внутрішнього туризму і до 5-ти відсотків для в’їзного туризму від розміру мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за 1 добу тимчасового розміщення.

Як зазначили у головному управлінні Державної фіскальної служби у Рівненській області, адекватні ставки туристичного збору, визначені рішеннями органів місцевого самоврядування, стануть суттєвим резервом для розвитку місцевих громад, створення сучасної інфраструктури і сервісу.

За матеріалами прес-служби ГУ ДФС у Рівненській обл.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews