Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

На Рівненщині кубок пам’яті Ігоря Єремеєва – у його земляків

12.08.2019 12:50   Джерело: RvNews
Автор : Віталій Тарасюк

В Острожці вчетверте фінішував традиційний футбольний турнір – Кубок пам’яті українського бізнесмена і політика, народного депутата України трьох скликань, уродженця Острожця Ігоря Єремеєва. 26 липня 2015 року Ігор Миронович внаслідок падіння з коня на Волині одержав закриту черепно-мозкову травму та в тяжкому стані був шпиталізований до Луцької клінічної лікарні. 28 липня його доправили до однієї з європейських клінік. 13 липня 2015 року він помер у Швейцарії в лікарні міста Цюріха…

З ініціативи спортивної громадськості рідного села Ігоря Єремеєва та згідно з рішенням виконкому Острожецької сільської ради у 2016 році започатковано турнір з міні-футболу на Кубок пам’яті Ігоря Єремеєва, який традиційно проводиться в другу неділю серпня. Слід наголосити, що головним ініціатором футбольного дійства пам’яті Земляка був Олександр Гордійчук, який упродовж багатьох років пліч-о-пліч працював з Ігорем Мироновичем і сприйняв його передчасну смерть як велику особисту трагедію. До речі, спонсорами цьогорічного Кубка пам’яті стали Євген Єремеєв, Ігор Стасюк, Ярослава Острожчук та Олександр Гордійчук.

null
 Фото автора

 Першим переможцем турніру три роки тому стала команда  з Ярославич. Згодом кубком володіли футболісти луцької «Стелли» та Довгошиїв. Цьогоріч виборювати головний приз прибуло 15 команд із населених пунктів Млинівщини.

На урочистому відкритті турніру щирі і водночас шемливі слова про Ігоря Єремеєва виголосили Лариса Мельник, брат політика і народного депутата Євген Єремеєв, Володимир Козлюк – колишній директор Острожецької одинадцятирічки і друг сім’ї Єремеєвих, а також голова Острожецької об’єднаної територіальної громади Тарас Гордійчук та Олександр Гордійчук. Прапор змагань під мелодію Національного гімну підняли Володимир Козлюк, Олександр Гордійчук та Андрій Гичка - капітан команди з Довгошиїв, яка торік виборола Кубок пам’яті Ігоря Єремеєва.  

null
 Фото автора

Слід відзначити чітку об’ємну різнопланову роботу організаторів масштабних змагань: ігри проводилися в чотирьох групах на чотирьох майданчиках. Після попереднього етапу в ¼  турніру пробилися ФК «Атлетік», «Olam Kessef-2», футболісти Довгошиїв, Ярославич, Перемилівки, «Камаз-Агро» з Острожця, «Стели» із Залав’я. Втім, після чвертьфінальних поєдинків боротьбу продовжили лише «Стела», гравці зПеремилівки, «Камаз-Агро» і  «Olam Kessef-2»: цей квартет і склав півфінальні пари.

null
 Фото автора

 У першому півфінальному поєдинку перемилівчани поступилися «Стелі» з рахунком 0:2, а «Камаз-Агро» взяв гору над  «Olam Kessef-2» із таким же рахунком.

У матчі за третє місце команда Перемилівки обіграла «Olam Kessef-2» 2:0, а у фінальному поєдинку «Камаз-Агро» завдяки єдиному, але видовищному голу Леоніда Єфремова переміг «Стелу» і став володарем Кубка пам’яті Ігоря Єремеєва. До речі, вперше головний приз турніру здобули земляки Ігоря Мироновича.

Нагороди – грошові винагороди, кубки, грамоти, медалі вручали спонсори змагань – Олександр Гордійчук та Ярослава Острожчук.

Крім того, визначені кращі гравці. Цього року приз кращого гравця вручено Артему Ступницькому з Перемилівки. Кращим бомбардиром визнали Олега Юрчука з «Камаз-Агро», який п’ять разів засмучував голкіперів команд-суперників. Приз найнадійнішого стража воріт вручили Миколі Бондарєву зі «Стели».

Творчі родзинки урочистості

Без перебільшення – Кубок пам’яті Ігоря Єремеєва з міні-футболу – яскраве і видовищне свято не тільки для мешканців Острожця. Сотні людей активно вболівали, насолоджувалися майстерністю гравців. До того ж, працівники Комунального закладу «Острожецький будинок культури» місцевої сільської ради підготували цікаву розважальну програму: виступи вокалістів і танцюристів тривали впродовж футбольної фієсти. І не секрет, що декому мистецька сторінка свята футболу в Острожці припала до душі не менш, як і футбол. 

А ще запам’ятається гостинність і щедрість організаторів турніру: глядачі, вболівальники і гравці мали змогу безкоштовно смакувати морозивом, піцою, квасом і мохіто, а дорослі – ще й причаститися кухлем пивця. Та чи не найсмачніший кулінарний проект запропонував млинівчанин Олександр Федін: куліш у його кухарському виконання став незабутньою родзинкою футбольної урочистості. Тисячу порцій козацької страви заледве вистачило учасникам велелюдного свята. А що куліш був безкоштовним і смачним, то дехто встиг апетитно ковтнути дві, а то і три порції…

Пам’ятаймо і плекаймо добро

Зрештою, четвертий Кубок пам’яті Ігоря Єремеєва вже став історією. Але ця історія всотала не тільки миті спортивної боротьби, а й невмирущий спогад про Велику Людину, яка залишила незабутній слід на землі: у державних справах, у підприємницькій діяльності. Іменем Ігоря Єремеєва названо місцевий ліцей, зі стін якого він вилетів у життєвий вирій. Його добрі справи – у дитячих майданчиках, врятованих долях людей, відремонтованих дорогах, виданих книгах, шкільних автобусах, комп’ютерних класах, робочих місцях. Пам’ятаймо про це. Бережімо світлу пам’ять про Ігоря Єремеєва і плекаймо добро на землі, як і наш незабутній Земляк…  

До речі, цьогоріч уперше Кубок пам’яті Ігоря Єремеєва розіграли серед дітей. Першими володарями цього цінного призу стали юні майстри футболу з Довгошиїв, «срібло» - у футболістів Ярославич, а «бронзу» вибороли бокіймівчани.

null
 Фото автора

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews