А хто у Млинові судді?

12.08.2019 14:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віталій Тарасюк

У другому турів чемпіонату України з футболу серед команд II ліги рівненський «Верес» був, так би мовити, вихідним, а в третьому турі на стадіоні «Колос» у Млинові проводив першу домашню гру цього сезону проти «Чайки» з Петропавлівської Борщагівки на Київщині. Матчу передувала врочиста церемонія відкриття футбольного сезону за участю фітнес-митців  із Рівного та Млинова, а також вихованців ФК «Вілія».

Яскраве видовище додало вболівальницького запалу. А ще м’ячі від гравців «Вереса», які вони «зафутболили» на трибуни, підняли настрій. Цікаво, що одну шкіряну куля впіймав млинівчанин Олег  Андрейко.

Однак гра минулої суботи розпочалася з хвилини печалі: гравці і вболівальники скорботним мовчанням вшанували пам’ять про президента ФК «Малинськ» Анатолія Онищука, який трагічно загинув в автоаварії….

  У першому таймі активніше діяли господарі: вони двічі пробивали  з-за меж карного майданчика. Один раз вдало зіграв голкіпер гостей, другий раз м’яч просвистів поряд зі стійкою воріт.

Втім, вересівці мали би  відкривати рахунок у першій сорокап’ятихвилинці, але знову на шляху м’яча після потужного удару рівнянина  з карного майданчика гостей став воротар киян Богдан Савчук: як йому вдалося  зреагувати – питання, звісно, до нього. Хоча з іншого боку, вдала гра стража воріт «Чайки»  - свідчення його майстерності. Додам, що гості завдали першого удару в рамку воріт «Вереса» лише на 28-ій хвилині гри, але цей удар не створив жодних проблем голкіперу рівнян Михайлу Бабійчуку.

Зазначу, що наші земляки створили ще кілька небезпечних моментів, але надійно діяв воротар «Чайки», а одного разу із вигідної позиції рівнянин не дотягнувся до м’яча.

Другий тайм активніше розпочали гості. Завдали кілька ударів по воротах. Було помітно, що вони прагнуть змінити хід подій на полі. Однак наперекір їхнім намірам на 63-ій хвилині м‘яч влетів у їхні ворота. Причому -  гол-красень!  Автором цього футбольного шедевру став Дмитро Ховбоша, який головою відкрив лік голам нового футбольного сезону.

null
Фото автора

На 82-ій хвилині «Чайка» заледве не зрівняла рахунок, але Михайло Бабійчук ногою зумів відбити небезпечний удар гостей.

У другій половині гри суддя вгамовував емоції гравців обох команд жовтими картками, хоча в першому таймі не показав жодної.

І  зауваження диктору на стадіоні. Не веду мову про його професіоналізм – говорив виразно, чітко, емоційно і навіть натхненно. Однак вболівальникам важлива не тільки інформація, де можна придбати атрибутику НФК «Верес»  і назви спонсорів, не тільки прізвища гравців, а й номери, під якими вони грають, аби читати гру. Важливо також знати прізвища арбітрів матчу і звідки суддівська бригада. Цього в Млинові минулої суботи не почули. Сподіваюся, на наступну гру диктор зробить відповідні поправки…

Поживемо – побачимо…

У перерві гри відбулося представлення спонсорів народного футбольного клубу «Верес» для телеканалу Рівне -1. У товаристві  спонсорів – власник компанії «Автоплюс» Андрій Біланчук, власник кампанії з виробництва бетону Володимир Григоренко,  міський голова Рівного Володимир Хомко.   До речі, Володимир Євгенович зазначив, що не  всі депутати Рівнеради вважають, що обласному центрі Рівненщини потрібний футбол. Утім, на його думку, доля «Вереса» справа не тільки Рівнеради, а й усіх рівнян. Відтепер Рівнерада – офіційний спонсор НФК «Верес».

null
Фото автора

А ще обнадійливі слова пролунали з вуст власника кампанії «Укртепло» - головного спонсора НФК «Верес» і президента клубу Івана Надєїна. Одне з головних завдань клубу – повернути «Верес» у Рівне: мовляв, Млинів гарно приймає вересівців, але, сподівається, що недовго. А ще для команди завдання – вийти в першу лігу українського футболу. Отож, як кажуть, поживемо – побачимо. Може, станемо свідками, як «Верес» із млинівського стадіону підвищиться у класі.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews