На Рівненщині зніматимуть телесеріал про фермерів

16.08.2019 20:44   Джерело: RvNews
Опубліковано : Любомир Тлумак

Серіал "Фермери" стане першим українським телевізійним проєктом, у якому крім побуту селян буде втілено ідею просування фермерського руху в Україні. Прототипами головних героїв серіалу стали власники сімейних молочних ферм на Рівненщині. Родини повернулися із заробітків, щоб займатися фермерством в Україні. 

Ідея створити серіал "Фермери" належить Рівненському обласному благодійному фонду "Любіть Україну", який популяризує проєкт сімейних молочних ферм у Західній Україні. Написання сценарію та створення індивідуального презентаційного пакету для телевізійного міні-серіалу "Фермери" підтримав Український культурний фонд. Грант отримала місцева телерадіокомпанія "Ритм".

До ідеї просувати українське село за допомогою якісного культурного продукту фонд підштовхнув власний досвід: у щоденній співпраці з селянами і розвитку соціально-культурних проєктів на Рівненщині.

По-перше, ідея створення серіалу про фермерів виникла з усвідомлення масштабу проблеми: нині селяни швидше обирають заробітки за кордоном, ніж створюють власний добробут на батьківщині. Щороку з України виїжджають сотні тисяч заробітчан, а села просто старіють, а деякі зникають з мапи. Заробітчанство часто руйнує сім’ї, негативно позначається на вихованні молоді, яка втрачає почуття патріотизму та бажання берегти народні звичаї і традиції своїх предків…

По-друге, у більшості сучасних фільмів про українське село - суцільна безвихідь: пияцтво і занепад, висміювання селянина, зображення його наївним і недолугим… А все це  розраховане перш за все на глядача, якому «все байдуже і не треба про це все думати і брати близько до серця…»

За задумом авторів міні-серіал "Фермери" покликаний змінити ставлення українського суспільства до сучасного села. Мета проєкту:  створити сценарій, який можна втілити у фільмі, що викличе емоційне співпереживання людей, які пов’язали своє життя з селом; показати проблеми і конфлікти в сучасному українському селі та шляхи їх вирішення у цікавій і невимушеній ігровій формі. "Фермери" мають продемонструвати, що нині в Україні є можливості для гідного життя, збереження і примнорження народинних цінностей, звичаїв і традицій. Лише не треба боятися подолати консерватизм і стереотипи мислення, взяти на себе відповідальність за власне майбутнє.

"Фермери" мають стати меседжем для молоді про те, що жити у селі добре і перспективно, що саме в сільській місцевості роботи – непочатий край. Саме там можна реалізовуватися, розвиватися і втілювати в життя найсміливіші ідеї.

До написання сценарію міні-серіалу "Фермери" залучено відомого українського сценариста Олексія Комаровського. У його сценарному портфоліо такі роботи, як детективні серіали "Карпатський рейнджер" (2018, фільм у виробництві), "Опер за викликом" (ефір на 2+2, 2018), "Сни" (ефір на ТВ-3, 2016), мелодраматичний серіал "Лабораторія кохання" (ефір на каналі "Домашній", 2017) та інші.

Після написання сценарію буде знято тизер міні-серіалу. Зйомки пройдуть на сімейних молочних фермах та інших локаціях Рівненської області. Сформований у результаті роботи презентаційний пакет буде запропоновано потенційним інвесторам зйомок серіалу.

Медіа-партнери проєкту: телеканали з Житомира, Хмельницького, Чернівців, Тернополя, Луцька, Києва, а також електронні та друковані засоби масової інформації.

 

За матеріалами телерадіокомпанії "Ритм".

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews