Яловичі – картопляна столиця Рівненщини

17.08.2019 15:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віталій Тарасюк

На базі ТзОВ «ЯловицькаАгротехнологія» втретє відбулася науково-практична конференція на тему: «Картопляний бізнес в Україні». На цей захід традиційно прибули науковці, фермери, які культивують бульбу, а також представники вітчизняних і зарубіжних компаній, які представили технології захисту картоплі від хвороб і презентували насіння кращих сортів, біопрепарати та інші родзинки картоплевиробництва.

Олег Тарасенко від компанії «ADAMA», Сергій Бородавко від компанії «ГЕРМЕС», а також спеціалісти та керівники компаній «AGROVEST», «АЗОТЕР», «АГРОПАК», «ЄВРОПЛАН», «CORTEVA» та інших, як кажуть, настільки просвітлили учасників конференції, що склалося враження: після завершення заходу картоплярі з подвоєною енергією візьмуться за впровадження їхніх настанов та порад.

null
Фото автора

Узагалі ТзОВ «ЯловицькаАгротехнологія» Любові і Генріха Біренсів поряд з іншими сільгоспкультурами давно культивує бульбу. Крім того, подружжя Біренсів не зациклилося у виробничій сфері, а намагається розширювати не тільки виробничо-ділові, а й науково-практичні зав’язки з побратимами по сільськогосподарській спеціалізації з усієї України та з-за її меж. Три роки тому започаткували День поля – своєрідний науково-практичний симпозіум, на якому підбивають підсумки зробленого, виробляють стратегію подальшого розвитку картоплярства. Як свідчить практика, саме в колі друзів по ремеслу народжуються цікаві та потрібні ідеї, зароджується формула успіху в картопляному бізнесі.

Цьогорічний День полі трішки зіпсував дощ, але жодним чином не настрій його учасників,тим паче, не «підмочив» репутацію заходу всеукраїнського масштабу. Ділового натхнення картоплярам додали щирі гостинні привітання Любові і Генріха Біренсів, оптимістичні тези виступу голови Млинівської райдержадміністрації Петра Рухера. До речі, саме у його виступі вперше пролунала констатація, що ТзОВ «Яловицькаагротехнологія» - столиця картоплярства Рівненщини. Гарно, образно, щиро і, як кажуть, в яблучко. Тим паче, зазначив Петро Віталійович, що подружжя Біренсів на практиці доводить: картопляний бізнес, попри конкуренцію та інші клопоти, може бути успішним. До того ж, він має перспективи.

null
Фото автора

Привітали учасників Дня поля голова асоціації українських виробників картоплі Микола Понамаренко та інші учасники конференції. Причому, щирість і гостинність – зашкалювали. Чого варта, скажімо, увага організаторів персонально до кожного гостя, до сторінок його життєпису: серед сотень людей вони вирахували двох іменинників - фермера Михайла Чигринюка та начальника управління агропромислового, економічного, торгівлі,інфраструктури райдержадміністрації Петра Гаврона. А ще – передбачили і вручили їм подарунки та подарували музичні вітання. У декого, мабуть, після такого вшанування крила виросли!

null
Фото автора

Узагалі діалектична єдність діловитості і гостинностІ – традиційна і незмінна атмосфера Днів поля в Яловичах. Тому Любов і Генрі запросили гостей на наступний рік. Дасть Бог – зустрінемося знову.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews