Острозька ОТГ активно працює над проведенням реорганізації

17.08.2019 21:51   Джерело: RvNews
Опубліковано : Любомир Тлумак

Острог - друге місто обласного значення на Рівненщині, яке стало об’єднаною територіальною громадою. Нині там активно працюють над реорганізацією усього виробничого процесу. Нагадаємо: до міста Острог приєдналася Розвазька сільська рада.

У цьому немала заслуга і консультантів проекту «ПУЛЬС» Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України, які регулярно надають допомогу різного характеру. Адже процес реорганізації потребує чимало роботи, тому з робочим візитом фахівці відвідали  Острог, аби розповісти місцевим чиновникам і громадським активістам про актуальні проблеми та шляхи їх вирішення, підповісти на їхні запитання.

null

Консультант з правових питань Василь Курилас, зокрема, відзначив, що Острозька міська рада є правонаступницею Розвазької сільської ради і детально розповів про процеси передачі їй майна з сільської ради і району,  нагадав про трудові відносини і наголосив на необхідності суворого дотримання відповідних положень чинного законодавства.

А виконавча директорка Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Грещук  акцентувала своєму виступі увагу присутніх на роботі над соціально-економічним планом розвитку новоствореної об»єднаної територіальної громади.

Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер нагадала:  «Хоча ви - вже одна громада, втім бюджети до кінця року залишаються окремі. Однак уже нині потрібно починати роботу над бюджетом 2020 року. Адже він, за прогнозами експертів, буде суттєво  зміненим».

Присутні обмінялися досвідом проведення адміністративно-територіальної реформи, обговорили проблемні питання і намітили шляхи їх вирішення.

 За матеріалами Офісу реформ ороекту «ПУЛЬС» Рівненського РВ АМУ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews