На Рівненщині будуватимуть мультифункціональні майданчики для ігрового спорту

22.08.2019 15:48   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
Для їх будівництва наша область отримала 5,5 мільйонів гривень з державного бюджету.

Кошти спрямують на будівництво нових мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту або реконструкцію чи модернізацію існуючих спортивних майданчиків у мультифункціональні.

Це державна програма Міністерства молоді і спорту України.

Аби отримати кошти, громади повинні були виконати низку вимог, що затверджені офіційним урядовим документом. Зокрема, споруда повинна мати незадовільний стан та належати до комунальної власності громади. А головне – бути доступною для занять ігровими видами спорту для різних груп населення.

Окрім того, громадам необхідно відвести земельні ділянки під забудову та забезпечити співфінансування в обсязі не менше половини вартості об’єкту з місцевих бюджетів.

Ще однією обов’язковою умовою є наявність необхідних документів – проекту та кошторису вартості об’єкту будівництва чи реконструкції.

Як відзначають в управлінні молоді і спорту Рівненської ОДА, пропозиції з районів, міст та ОТГ надійшли. Наразі термін подачі заявок вже закінчився. Тож невдовзі відбудеться засідання обласної комісії, представники якої розглянуть пропозиції громад та рекомендуватимуть спрямування коштів на найбільш вдалі місця встановлення майданчиків.

Олександр Корнійчук, заступник голови Рівненської ОДА, голова цієї комісії відмічає, що такі спортивні споруди потрібні в області: «Збудовані мультифункціональні майданчики дадуть змогу залучити до занять спортом якомога більше жителів наших громад. Такі споруди призначені для занять з не менше ніж чотирьох ігрових видів спорту. Вони мають спеціальне покриття, розмітку для різних ігрових видів спорту та необхідне обладнання. Важливо, що майданчики будуть доступними до занять для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп».

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews