«Рівнеазот» не сплатив 56 мільйонів податків?

26.08.2019 17:16   Джерело: 0362.ua
Опубліковано : Новини Рівненщини

Слідчі управління Офісу великих платників податків ДФС розслідує кримінальне провадження відповідно до рішення Шевченківського суду у Києві щодо ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, повідомляють Finbalance.

Підставою для проведення розслідування став акт про результати перевірки підприємства щодо імпорту природного газу від Ostchem Holding Limited (Кіпр) та експорту міндобрив на користь NFTrading AG (Швейцарія), відповідно до якого службові особи «Рівнеазота» при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності занизили податок на прибуток в сумі 56,4 млн грн.

Як зазначається, «Рівнеазот», HF Trading AG, Ostchem Holding Limited є пов`язаними особами.

Виходячи з вищенаведеного, під час перевірки повноти визначення податку на прибуток ПАТ «Рівнеазот» за період 2013-2014 років встановлено його заниження на суму 56 370 086,00 грн.

Таким чином, є підстави вважати, що службовими особами ПАТ «Рівнеазот» безпідставно занижено податок на прибуток підприємств.

До слова, раніше Генпрокуратура України встановила, щo прoтягoм 2015-2017 рoкiв олігарх Фірташ навмисне ухилявся від сплати податків своїх підприємств, в тому числі ПРaТ “Сєвeрoдoнeцькe oб’єднaння aзoт”, ПaТ “aзoт”, ПaТ “Рiвнeaзoт” тa інші. Ці підприємства вхoдять дo бiзнeс-групи GROUP DF, які oргaнiзувaли дiяльнiсть фiктивних пiдприємств тa пiдкoнтрoльних стрaхoвих кoмпaнiй.

За матеріалами https://www.0362.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 0362.ua




СФЕРА-ТВ

Радіо

TeNews Radio Respect

Головне за день

Архів новин

Вверх
Вниз
4