Студенти Острозької академії взяли участь у розслідуванні вбивства

Вісімнадцятого вересня рівненські поліцейські провели семінар для учасників наукового гуртка «Криміналістика в правоохоронній діяльності» у Острозької академії. 

Студенти майже на півтори години мали можливість побути криміналістами під час огляду місця події.

Практичний тренінг для 40 студентів 2 та 3 курсів Академії проводили начальник відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління ГУНП в Рівненській області Сніжана Гамера, начальник сектору криміналістичного забезпечення СВ Рівненського відділу поліції Василь Левченко спільно зі керівником гуртка Сергієм Гонгало. 

«Я максимально виклав їм теорію криміналістики, — зазначає доцент кафедри правосуддя та криміналістично-правових дисциплін кандидат юридичних наук Сергій Гонгало. — Проте для засвоєння матеріалу необхідні практичні заняття. А хто ж їх може провести краще, як не наші поліцейські, які виїжджають на повідомлення про вчинені кримінальні правопорушення?».

Поліцейські змоделювали місце події за фактом умисного вбивства із застосуванням вогнепальної зброї. 

Працівники відділу криміналістичного забезпечення розповіли основні аспекти під час огляду місця злочину, зокрема для чого потрібно огороджувати місце стрічкою, забезпечувати охорону, нумерувати виявлені речові докази тощо.

Також студентам наголосили на послідовності проведення фотофіксації, вилученні слідової інформації, зокрема пальців рук, взуття та слідів біологічного походження. 

«Студенти активно працювали. Видно, що теорією володіють, ставили багато запитань, кожен намагався самостійно виконувати те чи інше завдання, а отже їм це було пізнавально та цікаво», — підсумувала Сніжана Гамера.

Як зазначив Сергій Гонгало, ефективність таких тренінгів — беззаперечна, тому проводити їх спільно із правоохоронцями планують і надалі. 

За матеріалами Відділу комунікації поліції Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області