Міський голова створив робочу групу для боротьби з підтопленням Рівного

20.09.2019 10:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Розпорядженням міського голови Рівного створена робоча група з вироблення програми дій щодо попередження підтоплення районів міста. До неї залучені фахівці проектних інститутів, комунальної сфери, громадських організацій, та окремо група науковців НУВГП.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської міської ради.

Відбулося друге робоче засідання, на якому були представлені пропозиції фахівців університету щодо варіантів вирішення проблеми підтоплення. У планах робочої групи розроблення у найближчий час концептуальних заходів попередження підтоплення і плану першочергових дій, які можуть бути профінансовані бюджетом наступного року.

Олександр Ткачук, завідувач кафедри міського будівництва та господарства НУВГП, доктор технічних наук, професор:

«У вирішенні питання підтоплень у Рівному треба йти двома шляхами. Перший: це «гарячі» локальні точки, де накопичується вода, і постаратися їх максимально усунути. Другий: розроблення стратегічної концепції відведення атмосферних вод з цієї території. Тобто, має бути комплекс заходів. Це і система водовідведення, і регулювання дощових стоків – їх регульоване тимчасове накопичення у місцях випадіння. Пізніше цю воду можна використовувати для господарських цілей, або ж поступово відводити по трубопроводах у водойми із очищенням. Можна використовувати різні методи: накопичувачі, зелені дахи, інфільтраційні басейни, дренажні системи. Методів є достатньо, є світовий досвід. В кожному конкретному випадку нам потрібно надати пропозиції, а міська влада, відповідно, має спонукати суб’єкти господарювання та комунальні служби їх реалізовувати».

За матеріалами прес-служби Рівненської міської ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews