Віктор Мошинський похвалився коларом

22.09.2019 11:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

У НУВГП зазначили, що це лише попередня версія колара, вартість якого на даний момент складає 116,8 тис. грн.

Національний університет водного господарства та природокористування, створений у Рівному за часів СРСР, захотів наблизитися до старих європейських вишів, перейнявши їхні затратні традиції.

Нещодавно «водник», як називають університет у народі, замовив для свого ректора Віктора Мошинського клейнод – колар (або ж намисто), який символізує символ влади (на фото внизу).

Масивний колар ректор вже приміряв – під час інавгурації першокурсників. Хоча звіт про укладений договір зі славутським підприємцем-ювеліром Августом Вольським університет оприлюднив лише 6 вересня на Prozorro. Тоді і стало відомо, що ректорський клейнод обійшовся закладу у 116,8 тис. грн. Висока вартість пояснюється просто: клейнод – срібний. Та й пан Вольський – відомий ювелір, тож його робота ціниться.

«Ректорський клейнод обійшовся закладу у 116,8 тис. грн.»

Втім, у НУВГП зазначають, що остаточна вартість робіт ще може змінитися, оскільки клейнод, який одягнув пан Мошинський для першокурсників, лише попередня версія клейнода, яку, можливо, будуть допрацьовувати.

«НУВГП – сучасний навчальний заклад, який крокує в ногу з європейськими та світовими тенденціями, –  зазначає начальник відділу зв’язків з громадськість НУВГП Віталій Прокопець. – Цьогоріч ми вирішили втілити в життя давню ідею – впровадити нову традицію передачі ректорського колара із покоління в покоління, від ректора до ректора, як це відбувається у західних закладах вищої освіти. Розроблений майстром-ювеліром у повній відповідності до візуального стилю та брендбуку університету, цей клейнод є новим символом університету та перебуватиме на його балансі, а ректор (нині – Віктор Мошинський) «залишатиме його у спадок» своїм наступникам».

За матеріалами https://www.volyn.com.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews