У Рівному розпочався захід для школярів «Профорієнтаційний маршрут»

25.09.2019 09:13   Джерело: https://www.facebook.com/rivnenskyjmtsz
Опубліковано : Вікторія Синиця

Рівненський міський центр зайнятості спільно з управлінням освіти Рівненського міськвиконкому розпочинають профорієнтаційний захід «Профорієнтаційний маршрут».

Заходи цього маршруту спрямовані на знайомство учнів з професіями водних біоресурсів та аквакультури, лісового та мисливського господарства, залізничного транспорту. Програма заходів включає професіографічні екскурсії для учнів 8 та 9 класів до навчальних закладів області.

І першою зупинкою нашого маршруту було старовинне містечко Млинів. Тут, на березі річки Іква розташувався Млинівський державний технолого – економічний коледж. На що одразу звертаєш увагу, - будівлі коледжу просто потопають у зелені парку, навколо квіткові клумби та різноманітні дерев’яні та гіпсові статуї, солом’яні композиції.

Гостей коледжу, учнів – восьмикласників загальноосвітньої школи №1 Рівного зустріла заступник директора з виховної роботи Тетяна Іваніцька. Ми побачили навчальні корпуси, спортзал, побували у лабораторіях та кабінетах, обладнаних сучасними технічними засобами навчання. Коледж має свої два гуртожитки. Тут, прямо на території коледжу розмістилася пасіка, адже, однією із спеціальностей є «бджільництво». Пасічник Олександр Кононов починаючи свою розповідь, сказав:

«Тут потрібно вести себе дуже тихо, бо бджоли не люблять шуму та гаму», - і діти мов заворожені слухали його.

Олександр Дмитрович настільки захоплений своєю професією, що і нам він намагався розповісти все про бджіл і бджільництво, і про корисні властивості продуктів бджільництва. А ще нас почастували медом та пилком, смачно!

Викладачі та студенти – четвертокурсники спеціальностей «ветеринарна медицина», «рибництво та авакультура» намагалися якнайцікавіше розповісти про навчання за своїми спеціальностіми, аби привернути увагу, можливо, майбутніх студентів. Перейшовши через парк ми потрапили у «графську літню столову – темплюм», де тепер розмістилася конференц – зала коледжу.

Хочете чогось незвичного? На території коледжу є ферма, страусина, про яку нам розповів і показав студент Андрій.

На згадку про цікаву, захоплюючу мандрівку – фото. І хоча погода вчора була не дуже привітною до нас, на вікнах автобуса крапельки дощу, пронизливий вітер та осіння сирість, а тут, в коледжі тепла атмосфера, привітність та гостинність випромінювалися не тільки від викладачів та студентів, а й здається від самих стін.

null
null

За матеріалами https://www.facebook.com/rivnenskyjmtsz


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: https://www.facebook.com/rivnenskyjmtsz