В одному з парків Гощі посіяли нові рослини

01.10.2019 10:13   Джерело: Район Гоща
Опубліковано : Вікторія Синиця

Ева Филипович подарувала для посіву у парку власноруч зібране на квітниках НУВГП насіння різних квітів.

В Гощанському парку змінюють трав'яний покрив, викорчують кропиву та сіють квіти

Парк - це не лише цікаві та старовинні дерева, а й трави, зазначають на сторінці Гощанської селищної ради.

В заростях між деревами складають з травинок гнізда птахи, ховається їжак, зберігає свої «скарби» білка. В спекотні літні дні трави разом з деревами забирають спеку і перетворюють парк на оазис.

 
Дендрологи Кременецького Ботанічного Саду, що проводили наукове дослідження парку у 2018 році,рекомендують флористичне різноманіття. Проте, трави парку повинні також милувати око. Звичайно, не додають краси зарості кропиви, яглиці чи бузини.

Дуже припав до вподоби Гощанський парк директорці музею університету Рівненського університету Водного господарства (НУВГП) Еві Филипович. Вона подарувала для посіву у парку власноруч зібране на квітниках університету насіння різних квітів.

Суміш газонних трав купила селищна рада. Валерій Бейлах та Володимир Коташевський склали карту посівів. «Заглиблений сад», що поряд вулиці Шевченка засіяли сумішшю газонних трав, ділянку перед Будинком культури – маком жовтим каліфорнійським. А частину парку, що на початку вулиці Наливайка – шавлією. Також, на різних ділянках з осені підсіватимуться космея (народна назва «україночки»), амарант, дзвіночки, а весною мальви, декоративні соняхи, рицину.

 
Звичайно боротьба з заростями кропиви у парку тривала і багаторічна. За декілька років постійного корчування на багатьох ділянках парку вивели бузину, що росла тут цілими хащами. Тепер черга за кропивою. На жаль, лише при скошуванні кількість кропиви тільки збільшується, адже вона відновлюється скоріше за трави, що ростуть поряд.

Посіяні квіткові допоможуть витіснити кропиву і змінити вигляд парку. 

За матеріалами https://hoshcha.rayon.in.ua/


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Район Гоща