Вікторія Синиця

Вікторія Синиця

кореспондент, журналіст

Як їздять деякі водії рівненських маршрутних таксі (Відео)

01.10.2019 22:16   Джерело: RvNews
Автор : Вікторія Синиця

На перехресті на червоне світло - так дозволяють собі їздити деякі водії рівненських маршрутних таксі.

Крім того, у соцмережах часто можна прочитати обурення громадян щодо відношення водіїв до людей пенсійного віку, АТОвців, дітей шкільного віку та дітей з інвалідністю.

Наприклад, на сайті http://charivne.info писали про водія здолбунівської «маршрутки», який без пояснення висадив людей на півдорозі.

Інша історія стосується маршрутного таксі № 66, водій якого висадив жінку з дитиною-інвалідом. Про це написали у спільноті «Твоє Рівне» у Фейсбук. Водій висадив пасажирів, коли почув, що вони хочуть проїхати за пільгами. Хоча для них цей же водій зупинився не у встановленому для зупинок місці.

«Очевидно, що хотів заробити грошей, а після того, як дізнався, що люди мають посвідчення почав кричати на всю маршрутку при дитині. При цьому в нього були вільні пільгові квитки», - зазначають у спільноті.

Ще одного горе-водія спіймали рівненські поліцейські. Про це йдеться на сайті https://radiotrek.rv.ua. Перелік порушень справді вражає: 

1. Транспортний засіб в неналежному технічному стані – як мінімум, гума з суттєвими пошкодженнями.
2. Технічний стан ніхто не перевіряв перед випуском, як того вимагає законодавство. Підпису механіка немає.
3. Водій не проходив медичний огляд перед виїздом, як того вимагає законодавство.
4. Відсутній страховий поліс.
5. І вишенька на тортику – згідно до бази, водій ВЗАГАЛІ НІКОЛИ НЕ ОТРИМУВАВ ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ.

Чоловік вже притягувався до відповідальності за це правопорушення. Людей пересадили на інший транспорт, а на водія із власником склали матеріали. Патрульні направили листи в обласне управління Укртрансбезпеки та органам місцевого самоврядування із вимогою провести перевірки вищезгаданого та інших перевізників за цим маршрутом.

Технічний стан багатьох транспортних засобів, які щодня виїжджають на рейс і перевозять сотні пасажирів, лишає бажати кращого. І хоч патрульні перевіряють технічний стан «маршруток», наявність і справність аварійних виходів, розташування місць для сидіння, контролюють зберігання транспортних засобів за визначеним місцем їх стоянки, організацію передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення медичного огляду водіїв, ситуація лишається незадовільною.

Про водіїв громадського транспорту складають анекдоти, от тільки часто пасажирам не до сміху. Особливо, коли водій має власне уявлення про правила дорожнього руху. Так, рівнянин поділився відео, на якому водій маршрутного таксі продовжує рух на регульованому перехресті на червоне світло. Певно, деяким водіям потрібно повторно скласти іспит на знання ПДР. І ще - на людяність.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews