Як працює сучасна система моніторингу Служби порятунку Рівненщини? (Фото)

05.10.2019 17:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Вчасно надавати допомогу громадянам - головна місія бійців ДСНС.

Відтак, одним з першочергових завдань Служби порятунку Рівненщини  є оперативне отримання, опрацювання та аналіз інформації, яка щогодини надходить до оперативно-чергової служби з різних куточків області про ту чи іншу надзвичайну подію, а також про перебіг ліквідації надзвичайних ситуацій, аварій, пожеж в екосистемах, стихійних лих тощо.

Керівництвом ДСНС області було прийнято рішення про впровадження системи моніторингу та аналізу оперативної обстановки області. Складається вона з чотирьох широкоформатних моніторів величиною 55 дюймів кожен та потужного комп'ютера, котрий опрацьовує величезний потік даних для забезпечення функціонування цієї системи.

Постає питання, що ж дозволяє дана система?

Найперше - постійне висвітлення різнопланових інтерактивних карт та схем, на яких нанесена або вході роботи наноситься оперативна обстановка, побудова маршрутів слідування підрозділів до місць виникнення надзвичайних подій, наявність найближчих вододжерел, лікувальних закладів, укриттів та сховищ тощо.

Друге – моніторинг пожежної обстановки в природних екосистемах в режимі реального часу.

Третє – моніторинг обстановки на атодорозі "Київ-Чоп", відрізок якої довжиною майже 200 кілометрів пролягає через нашу область, завдяки камерам стеження Укравтодору.

Четверте - отримання інформації "з перших вуст" саме з районних підрозділів за допомогою електронного зв'язку, а також з місць ліквідації наслідків надзвичайних подій, яка при потребі може бути організована в будь-якій точці нашої області силами Центру оперативного зв'язку ГУ ДСНС області.

Як зазначив начальник Центру оперативного зв'язку Служби порятунку Рівненщини Сергій Мицюк: «Усю інформацію можна моніторити одночасно розділивши екран на необхідну кількість частин, які працюватимуть у розгорнутому вигляді незалежно одна від одної».

Сучасна система моніторингу істотно полегшить  роботу оперативно-диспетчерської служби в опрацюванні та аналізі інформації про усі надзвичайні події, що траплятимуться на території області.

ГУ ДСНС України у Рівненській області

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews