У Жешуві змагалися радивилівські школярі

06.10.2019 14:13   Джерело: Освіта Рівненщини
Опубліковано : Вікторія Синиця

Учні Радивилівської НВК «Школа №1- гімназія» взяли участь у фінальних змаганнях Програми ТКС «Польща-Білорусь-Україна!» 2014-2020 Жешуві, під час яких працювали у змішаних командах, розмовляли англійською, польською, білоруською мовами разом зі школярами інших країн.

Команда учнів Радивилівського НВК «Школа №1- гімназія», яка стала переможцем всеукраїнського етапу міжнародних транскордонних змагань «Разом збережемо культурну спащину!», взяла участь у фінальних змаганнях Програми ТКС «Польща-Білорусь-Україна!» 2014-2020, що проходили в місті Жешув (Польща) з 11 по 14 вересня 2019 року.

Представництво Програми організувало для учасників ряд заходів, ціллю яких була освітня та культурна інтеграція молоді з прикордонних регіонів Польщі, Білорусі та України.

Протягом трьох днів команда НВК у складі Батієвської Юлії, Мудрик Софії, Маркович Анни та Ковальчук Олександри представили свою країну і заклад на міжнародних змаганнях. Учні працювали у змішаних командах, розмовляли англійською, польською, білоруською мовами, разом з школярами інших країн вирішували поставлені перед ними завдання.

Учасники фіналу взяли участь у квесті, який проходив на території Жешівського політехнічного інституту. Робототехніка, скалодром, електромагнетизм, валіза Шерлока Холмса, хімія в нотах, фізика, ремонт автомобілів – все це назви зупинок, на яких команди демонстрували свої знання та навички.


Хлопці та дівчата отримали можливість проявити свою креативність та вміння працювати в команді під час тематичних майстер-класів за 4 напрямками: техніка, образотворче мистецтво, вокал та танець. Свої командні напрацювання учні продемонстрували біля Мультимедійного фонтану в центрі Жешува та на території інституту. Спільне виконання пісні, ритмічний флешмоб, вироби з робототехніки,яскраві постери, власноруч намальовані дітьми – усе це надовго запам’ятається учасникам змагань.Особливий інтерес учасників викликав міжнародний матч з волейболу з зірками клубу «Асеко Ресовія». Відомі волейболісти не лише приєднались до молодіжних команд під час матчу, але й охоче позували для фотографій та роздавали автографи.

Фінал конкурсу став своєрідним «майданчиком» для спілкування молоді. Старшокласники мали нагоду ознайомитися з історією міста, весело провести час, знайти нових друзів, показати свої здібності, а також розширити знання про близьких сусідів.

За матеріалами https://www.rvosvita.org.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Освіта Рівненщини