У Рівному презентують книгу про архітектора часів князів Любомирських

19.10.2019 08:04   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

22 жовтня 2019 р. о 12.00 у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудеться презентація книги Петра Ричкова «Архітектор Ян Якуб Бургіньйон. Творча спадщина».

Петро Анатолійович Ричков – доктор архітектури,професор кафедри архітектури та середовищного дизайну НУВГП, професор кафедри консервації пам’яток Люблінської Політехніки (м. Люблін, Польща). Монографія присвячена дослідженню мистецької спадщини архітектора, художника, садівника Яна Якуба Бургіньйона (1769 - ?).

Більша частина його творчого життя була пов’язана з містом Рівне, де він багато років працював при дворі князів Любомирських. Ян Бургіньйон був автором унікального картографічного і мистецького документу «План замку, садів, парку та частини міста Ровно», який включає відтворення більшої частини міста, а також 19 унікальних акварельних малюнків, що зображають різноманітні сюжети архітектурно-ландшафтного благоустрою резиденційного середовища.

Також він є автором декількох живописних та графічних творів, пов’язаних з Вишневцем, Острогом, Почаєвом та Гуменниками (Рівненський р-н).

На основі плану Я. Бургіньйона, під керівництвом П. Ричкова у 1989 р., була виготовлена макетна реконструкція «Місто Рівне в кінці XVIII ст.», що розміщена у Рівненському обласному краєзнавчому музеї.

За матеріалами Рівненського обласного краєзнавчого музею


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews