Рівненські власники автівок активно поповнюють місцевий бюджет

21.10.2019 12:13   Джерело: RvNews
Автор : Новини Рівненщини

У Рівненській області власники автівок поповнили місцеві бюджети на понад 2 мільйона гривень.

Лідерами серед платників податку є юридичні особи, які перерахували до місцевої казни регіону 1252 тис. грн. Внесок власників вартісних авто – фізичних осіб - склав 965 тис. грн. транспортного податку.

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Рівненській області 2,1 млн.грн. транспортного податку спрямували до місцевих бюджетів області за дев’ять місяців 2019 року власники легкових авто, які згідно з законодавчими нормами підлягають оподаткуванню.

Щороку до 1 лютого податкового (звітного) року центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, на своєму офіційному веб-сайті (http: www.me.gov.ua) розміщується перелік легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. У 2019 році – це 1 564 875 гривень (4173 грн * 375).

Даний перелік містить дані щодо марки, моделі, року випуску, об’єму циліндрів двигуна, типу пального. Фізичні особи – власники елітних автівок, зазначених у переліку, і є платниками транспортного податку.

Платники, юридичні особи, самостійно обчислюють суму податку і подають декларації до 20 лютого. Сплачується платіж авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, наступного за звітним, які відображаються в річній податковій декларації.

За матеріалами Головного управління ДПС у Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews