На Рівненщині школярів ознайомили з роботою правоохоронців

21.10.2019 22:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Восьмикласники загальноосвітньої школи № 6 та третьокласники місцевої гімназії завітали до поліцейських.

Учнів ознайомили не лише із щоденною роботою правоохоронців, а й напередодні канікул дали настанови щодо безпечної поведінки та провели урок із права.

Візит розпочався зі знайомства із роботою чергової частини, куди надходить інформація про події, скоєні правопорушення та злочини. Школярів, звісно, цікавили всі деталі, тож запитань було дуже багато: куди надходить дзвінок, якщо набрати номер телефону "102", як здійснюється виїзд працівниками поліції на місце події, як і хто розшукує злочинців.

Потому працівники сектору ювенальної поліції Олександра Незгода та Роман Ярмолюк розповіли про специфіку роботи структурних підрозділів поліції та зупинилися на основних напрямах діяльності свого підрозділу. Крім того, вони наголосили неповнолітнім на адміністративній та кримінальній відповідальності за вчинені неповнолітніми правопорушення та злочини, із якого віку вона настає тощо, а восьмикласників поінформували про відомчі ВНЗ системи МВС, умови вступу та прийому.

Крім того, працівники поліції показали дітям обладнання службових авто, спецзасоби і надали можливість їм сфотографуватися у бронежилетах та касках.

Гості також мали змогу побачити, де розташоване приміщення ізолятора тимчасового тримання, а його начальник, Іван Прокопчук, розповів, хто і за що сюди потрапляє.

Екскурсія справила на школярів лише найкращі враження: після побаченого і почутого багато хто з дітей висловив бажання в майбутньому обрати для себе професію поліцейського. Тож правоохоронцям подякували за цікаву зустріч і побажали успіхів на нелегкій, але почесній службі.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews