У Рівному реалізували телепроект «Громада мрії»

Цього року з ініціативи Центру було запроваджено телепроект «Громада мрії», який відбувався протягом двох місяців.

20 жовтня у кінопалаці «Україна» урочисто відкрито четвертий Рівненський Міжнародний кінофестиваль «Місто мрії». Розпочався він з традиційних слів привітання та показом кінострічки «Східняк» з Богданом Бенюком у головній ролі. І другий рік поспіль у супутніх заходах фестивалю беруть участь представники об’єднаних громад Рівненщини. Ініціатором цих заходів виступає партнер кінофестивалю – Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».

Цього року з ініціативи Центру було запроваджено телепроект «Громада мрії», який відбувався протягом двох місяців. Як зазначив директор ЦРМС Руслан Сивий, ідея такого конкурсу в Центрі розвитку виношувалася давно.

«Минулого року представники громад області за нашої ініціативи мали змогу взяти участь і побачити зсередини Міжнародний кінофестиваль «Місто мрії». Влітку цього року ми запропонували ОТГ та кінофестивалю окрему номінацію – «Громада мрії». Вимоги до відеоматеріалів були дві: хронометраж не більше 25 хвилин і мають розповідати про життя чи проблеми конкретної об’єднаної громади Рівненщини. Звісно, подані матеріали різняться: якістю, жанрово, професіоналізмом, але зараз журі за основу брало одне – наскільки цей фільм чи сюжет відображає громаду, про життя в якій можна мріяти», - розповів він. 

Загалом на конкурс було подано 63 різножанрові відеоматеріали від 10 об’єднаних громад та двох телеканалів. За рішенням журі, співголовами якого були Руслан Сивий та продюсер  кінофестивалю «Місто мрії» Олександр Гладунов, у фінальну номінацію увійшли сім стрічок. І у день відкриття кінофестивалю вони отримали дипломи та призи.

Зокрема, у номінації «Сьогодення об’єднаних громад» нагороду отримали: фільм  «Вулицями громади» (автор - Олена Сунічук, Демидівська ОТГ) та стрічка «Клесівська ОТГ: реформа в дії» (автор Наталія Демедюк, ТРК «Ритм»). У номінації «Громада очима молоді» нагороду отримали теж дві роботи: «Відкривай Радивилів» (автор - команда «Радодрайв» Радивилівської школи-гімназії №1, Радивилівська ОТГ) та стрічка  «Місто сьогодення – Вараш» (автор - Богдан Хлібович, учень ЗОШ №5, голова обласної ради старшокласників «Імпульс», Вараська ОТГ). У номінації «Презентація громади» відзнаку отримала «Презентація Привільненської ОТГ» (стрічка створена за підтримки Національного проекту «Децентралізація» Програми «U-LEAD з Європою» - Привільненська ОТГ). У номінації «Історія та традиції мого краю» відзнаку отримав фільм «Липа» (автори Надія Яцюк та Микола Величковський, Мирогощанська ОТГ).

І  за рішенням оргкомітету було введено ще одну номінацію – «Популяризація реформ». У цій номінації нагорода вручена журналістці та ведучій телеканалу «Рівне 1» Ірині Ничипорук за серію програм та сюжетів про реформу децентралізації.

Організатори домовилися цей проект продовжити і наступного року.

За матеріалами Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування