«Закон про бурштин потрібен негайно»: депутати відвідали поліські урочища (Фото)

23.10.2019 20:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

В Україні знову повернулися до теми «сонячного каменю». Рівненську область відвідала з робочим візитом робоча група Верховної Ради України із законодавчого врегулювання питань щодо видобутку бурштину.

Парламентарі, представники Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства й Міністерства енергетики та захисту довкілля, а також очільник Рівненської ОДА Віталій Коваль вивчали ситуацію на місцях легального та нелегального видобутку сонячного каменю.

null
Фото РОДА: огляд наслідків нелегального видобутку бурштину в урочищах «Гальбіне», «Підстанція» та ін.

«Немов на поверхні Місяця. Таке враження від сьогоднішніх відвідин місць незаконного видобутку бурштину на Сарненщині. Разом з народними депутатами спілкувалися із мешканцями, старателями, лісівниками, місцевою владою. Завдання – допомогти парламентарям напрацювати законопроект, який допоможе легалізувати видобування сонячного каменю із врахуванням інтересів простих людей», - підкреслив Віталій Коваль.

null
Фото РОДА

Він додав, що можливість законно добувати бурштин – це офіційні робочі місця, в першу чергу, для жителів Полісся і додаткові надходження в бюджет області. Це порядок і захищеність екології нашого краю, прозора і зрозуміла робота для промисловців.

null
Фото РОДА: офіційний видобуток бурштину ДП УКРБУРШТИН

«Закон про бурштин потрібен негайно. Можливо, він не задовольнить усіх причетних до видобування сонячного каменю, проте створить прозорі загальнодержавні правила ведення бізнесу у цій сфері. До того ж, зніме соціальну напругу серед місцевого населення, яке нарешті зможе займатися таким промислом офіційно», - наголосив очільник області.

null
Фото: РОДА

Проблематику видобування й обігу бурштину учасники парламентської робочої групи у форматі круглого столу також обговорили з керівниками окремих структурних підрозділів Рівненської ОДА, силових структур та лісництва.

Нагадаємо, Президент України закликав прийняти закон щодо легалізації видобутку бурштину до 1 грудня 2019 року.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews