На Рівненщині іноземець порушив міграційне законодавство

Цільові профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант» триватимуть до 19 листопада.

У рамках проведення профілактичних заходів «Мігрант» працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП спільно з працівниками управління Державної міграційної служби Рівненської області викрили 46-річного іноземця, який нелегально перебуває на території України.

Під час відпрацювання закладів громадського харчування, ринків та кафе поліцейські встановили, що в одному із кафе, розміщеному на автодорозі «Городище-Рівне-Старокостянтинів» у Костопільському районі, громадянин Азербайджану перебуває із порушенням міграційного законодавства України.  

За результатами перевірки з’ясувалося, що чоловік проживає на Рівненщині, однак не оформив відповідні документи для легального перебування на території України.

На 46-річного громадянина Азербайджану склали адмінматеріали за статтею 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення іноземцями правил перебування в Україні). Вирішується питання про примусове повернення його на Батьківщину.

Крім того, за невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців власнику кафе загрожує адміністративна відповідальність за статтею 205 КУпАП.

Загалом із початку проведення спільних заходів поліції та ДМС області щодо запобігання і протидії нелегальній міграції на території Рівненщини зафіксовано 137 адміністративних правопорушень, перевірено 210 осіб-іноземців. Одного нелегала — громадянина Росії уже видворили примусово, відносно 10 прийняте рішення про примусове повернення.

Нагадаємо, що цільові профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант» триватимуть до 19 листопада.

За матеріалами Відділу комунікації поліції Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області