На Рівненщині з'являться заклади надання публічних послуг

31.10.2019 08:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Уряд пропонує 8 методик моделювання мереж.

За дорученням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука кожна область має змоделювати мережу об’єктів, що надають послуги для людей.

Таким чином на Рівненщині змоделюють мережу закладів надання публічних послуг. Для цього створять карту з актуальними візуалізованими об’єктами, що надають адміністративні сервіси для людей.

«На минулому тижні для регіонів провели навчання. Окрім того, усі отримали методичні рекомендації, у яких містяться характеристики послуг, які мають бути у громадах. Саме їх і слід врахувати під час своєї роботи», - звернувся заступник голови ОДА Ігор Тимошенко до присутніх під час робочої наради.

Уряд пропонує 8 методик моделювання мереж – загальної середньої освіти, первинної медичної допомоги, вторинної медичної допомоги, культури, центрів надання адмінпослуг, соціальних послуг, центрів безпеки, а також молодіжної інфраструктури, фізичної культури і спорту.

Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Костянтин Мокляк розповів про етапи моделювання мережі:

«В першу чергу, необхідно з’ясувати реальний стан усіх закладів, що необхідно нанести на карту. При цьому треба врахувати такі показники, як відстань між населеними пунктами, демографічну ситуацію тощо. Після чого ці відомості необхідно звірити у своїх міністерствах. Другий етап – це моделювання мережі згідно методики, розробленої КМУ, та з врахуванням критеріїв доступності. Наступний крок – візуалізація публічних послуг. Головне під час роботи – зробити послуги якісними та доступними».

За результатами наради були розроблені доручення щодо нанесення мережі. А вже 11 листопада в ОДА проведуть семінар для відповідальних осіб.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews