У Рівному відбудеться презентація унікального проекту розділення сумішей полімерів

31.10.2019 10:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Презентація відбудеться 1 листопада о 12 годині на науково-виробничій фірмі «Продекологія» (м.Рівне, вул.Млинівська, 32).

В обласному центрі представлять унікальне обладнання – «Розробка та виробництво промислового NIR-сепаратора для розділення сумішей полімерів». Це інноваційний проект, аналогів якого є лише кілька в світі. На теренах колишнього СНД його взагалі немає.

Презентація відбудеться 1 листопада, у п’ятницю, на науково-виробничій фірмі «Продекологія» (м.Рівне, вул.Млинівська, 32).

Початок о 12 годині.

Що являє собою дана подія?

Презентація та демонстрація роботи розробленого обладнання в рамках інноваційного проекту. Присутнім будуть розповідати про актуальність та призначення обладнання. Буде проведено запуск обладнання на сировині та аналіз отриманих результатів.

Яке обладнання презентується?

Обладнання для розділення (сортування) різних пластмас, пластиків між собою.

Чому обладнання інноваційне?

Аналогів даного обладнання всього кілька в світі. На теренах колишнього СНД його немає взагалі.

Навіщо дане обладнання?

Для розділення пластиків між собою, на тих, що можуть бути перероблені повторно, і тих, що підлягають тільки утилізації.

Де це обладнання буде використовуватися?

В галузі рециклінгу полімерів: для переробки відходів кабелю, пластикових вікон, лому побутової техніки, зношених шин, тари та упаковки, твердих побутових відходів.

Що це дає для міста Рівного та області?

Перш за все це податки. Підприємство щорічно нагороджується відзнакою Сумлінні платники податків. Не менш важливим є створення робочих місць. Для виготовлення тільки одної, презентованої одиниці обладнання додатково, крім основного штату працевлаштовано 2 слюсарі, зварювальник, електронік. Важливу роль виконує і іміджевий фактор.

Наукоємне обладнання виготовляється в Україні та презентується на провідних міжнародних виставках як український продукт. Підприємство відвідують іноземні партнери, що дає рекламу регіону та потенційну співпрацю в інших галузах.

Захід відвідають:

  • голова Рівненської обласної державної адміністрації Коваль В.С.,
  • міський голова Рівного Хомко В.Є.,
  • голова правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи Ставнюк В.В., директор Західного регіонального представництва ДІФКУ Трофимчук О.М.,
  • президент Рівненської торгово-промислової палати Ярощук М.Я.,
  • Національний координатор проекту ЮНІДО Кирильчук І.Г.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews