У Рівному відбувся дитячий чемпіонат із плавання

04.11.2019 12:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Турнір присвячений вшануванню пам’яті полеглих за Україну, аби діти знали, кому вони завдячують повноцінним життям, можливості навчатися та робити свої перші кроки у спортивній кар’єрі.

У відкритому чемпіонаті Рівненської області з плавання, присвяченому вшануванню пам’яті полеглих за Україну, взяли участь понад дві сотні юних спортсменів з Рівного, Вараша, Березного, Тернополя та Луцька.

Додатковою мотивацією до перемог, справжнім символом незламності, високого бойового духу та спортивного запалу для учасників змагань стали прапори, привезені організаторами з району виконання завдань АТО (ООС).

Під час відкриття чемпіонату юних плавців привітали представники управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА, тренери-інструктори спортивного комітету з плавання, матері загиблих на сході України Героїв та офіцери спілки ветеранів АТО в області. Присутні вшанували Героїв, які загинули під час участі в бойових діях, хвилиною мовчання й заспівали Гімн України.

З метою військово-патріотичного виховання молоді в холі дитячої юнацької школи, де відбулися змагання, всі охочі мали змогу ознайомитися з імпровізованою виставкою експонатів українсько-російської війни та отримати вичерпні відповіді на актуальні питання від представників спілки ветеранів АТО Рівненщини.

Як зазначила головна суддя змагань Ірина Стоєва, турнір присвячений вшануванню пам’яті полеглих за Україну, аби діти знали, кому вони завдячують повноцінним життям, можливості навчатися та робити свої перші кроки у спортивній кар’єрі. У кожній з команд-учасників є кілька дітей, батьки яких зі зброєю в руках захищали Україну та продовжують боронити східні її кордони й досі. Ми пишаємося ними та робимо все заради воїнів та їхніх дітей.

Дводенна програма для хлопців та дівчат включила естафетне плавання 8 по 50 метрів вільним та комбінованим стилями, плавання брасом, батерфляєм, вільним стилем, комплексне плавання на різні дистанції. Кожен заплив супроводжувався бадьорими вигуками та гучними оплесками вболівальників на підтримку спортсменів, а за підсумком чемпіонату найкращі з найкращих отримали на згадку грамоти, медалі та кубки.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews