Питання співробітництва обговорили голова Рівненської ОДА і Повноважний Посол Франції

04.11.2019 20:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні відвідав Рівненщину.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні Етьєном де Понсена та координатором діяльності Альянс Франсез в Україні Кларіс Броссар.

Сторони розглянули питання співробітництва в культурі, економіці та інвестицій.

Присутні обговорили:
▪️ можливе залучення французького капіталу в реалізацію інвестиційних проектів в нашій області. Зокрема, щодо виробництва біопластику із кукурудзи;
▪️ перенесення нерентабельних у Франції виробництв на територію Рівненської області в рамках міжнародного перерозподілу праці. Для французів - це зменшення затрат, для Рівненщини - робочі місця й місцеві податки;
▪️ підтримку Французького Альянсу у місті Рівне. Зокрема, сприяння у проведенні заходів, вивченні французької мови тощо.

Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні пообіцяв особливий рівень взаємостосунків із Рівненською областю, адже сьогоднішній його візит в Рівне - одна з перших робочих поїздок на займаній посаді (Етьєна де Понсена призначено Послом Франції в Україні наприкінці серпня цього року).

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews