У Рівному відбудеться виставка «Ретро-радіо»

05.11.2019 18:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Шостого листопада о 16:00 в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки "Ретро-радіо".

Експонатами цієї виставки стали радіоприймачі різних модифікацій різних часів, які нині вже стали раритетами. Це спільна виставка, яка представляє приватну колекцію рівнянина Павла Тарасовича і радіо-колекцію із фондів Рівненського краєзнавчого музею.

Павло Тарасович – один із активних пропагандистів і знавців радіотехніки на Рівненщині. Ветеринар за освітою, він з молодих років захопився радіотехнікою і впродовж всього життя йшов за радіохвилею. Павло Михайлович - учасник морської антарктичної експедиції 2000 року, працював адміністратором зв’язку у складі П’ятої Української наукової антарктичної експедиції на станції «Академік Вернадський». За роки він зібрав чималу колекцію раритетних екземплярів радіоприймачів, які не раз представляв на виставках під час проведення міських свят у Рівному. Радіолюбитель виступає з лекціями перед студентською і учнівською молоддю з розповідями про історію радіо. Павло Тарасович мріє про створення у Рівному музею (чи хоча б постійно діючої виставки) історії техніки.

У фондах Рівненського краєзнавчого музею зберігається чимала колекція радіоапаратів, значну частину якої передав до музею рівнянин Олександр Коташевський. Зразки радіотехніки із фондової збірки в повному об’ємі музей виставляє вперше.
Серед експонатів виставки легендарний радіоприймач «тарілка», який відомий усім громадянам колишнього СРСР, бо саме це, на перший погляд примітивне радіо, висіло на телеграфних стовпах і сповіщало усі новини з фронту у 1940-і роки. Через ретро-радіо можна дізнатися і про десятки заводів СРСР, які спеціалізувалися на випуску радіотехніки. Проводові і лампові радіоприймачі, радіоприймачі з вмонтованими програвачами платівок, транзисторні портативні приймачі.

Організовує захід Рівненський Обласний Краєзнавчий Музей


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews