У всіх навчальних закладах Рівненського району стартував опалювальний сезон

05.11.2019 21:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Гріють не лише газом, а й твердим паливом: у всіх навчальних закладах району стартував опалювальний сезон.

У понеділок, 4 листопада, працівниками АТ «Рівнегаз» було розпломбовано подачу природного газу до котелень чотирьох останніх навчальних закладів Рівненського району. Зокрема тепло тепер у Грушвицькій та Городищенській ЗОШ I-III ступенів, початковій школі Зорянського НВК «школа-гімназія» та Голишівській ЗОШ І-ІІ ступенів. Це повідомили у відділі освіти Рівненської районної державної адміністрації.

«В усіх навчальних закладах району опалювальний сезон розпочався з 1 листопада. Винятком були лише навчальні заклади у Грушвиці, Городищі, Голишеві та Зорі. Затримка трапилася через роботу «Рівнегаз». Через нестачу кадрів, працівники не встигали вчасно підключати усі заклади», – розповів інженер-енергетик відділу освіти Рівненської районної державної адміністрації Олександр Мельничук.

Та деякі навчальні заклади району почали економити кошти на опаленні. До прикладу, ще у 2017 році в опорному закладі «Шпанівський ліцей» було переобладнано систему опалення. Енергозатратні газові котли було замінено на твердопаливні. Вони працюють на торфобрикетах та дровах.

У навчальному закладі підготувалися до цього опалювального сезону – облаштували приміщення, де триматимуть тверде паливо.

Будують також нову твердопаливну котельню на території Великоолексинського ліцею. Вже наступного року її здадуть в експлуатацію. За словами директора Великоолексинського ліцею @Ольга Хильчук, нині навчальний заклад опалюється газом. Та вони планують перейти на опалення вугіллям.

«Великоолексинський ліцей функціонує на засадах енергоефективності та енергозбереження, адже в закладі працюють над утепленням фасаду та встановлено пластикові вікна, енергощадні лампи. До слова, нині у районі ми працюємо над утепленням закладів освіти. Відповідні роботи було проведено в Городку, Карпилівці, Обарові, Великій Омеляні, Шубкові, Котові, Рисв‘янці, Білій Криниці, Жобрині. Це не лише одна із переваг енергоекономії, а й це надає нового яскравого вигляду місцевим навчальним закладам. Поступово переходять на опалення твердим паливом й інші заклади в районі. Мова йде про навчальні заклади в Кустині, Бронниках, Корнині, Котові, Милостеві. В процесі – і навчальні заклади в Малому Шпакові та Олександрії», - пояснює в.о. голови Рівненської райдержадміністрації Сергій Подолін.

За матеріалами Рівненської районної державної адміністрації


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews