Завтра у Рівному відбудеться обговорення земельної реформи

07.11.2019 14:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Під час заходу презентують плани Уряду стосовно зміни системи управління земельними ресурсами. 

У п’ятницю, 8 листопада, о 14.00 у місті Рівне відбудеться зустріч із заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарасом Висоцьким та уповноваженим із земельних питань Романом Лещенком у рамках програми «Діалоги про Україну».

Під час заходу презентують плани Уряду стосовно зміни системи управління земельними ресурсами. Серед головних пріоритетів – дерегуляція з питань землеустрою, реформа Держгеокадастру та всієї системи управління земельними ресурсами; значна передача повноважень з управління землею до ОТГ та місцевих рад; забезпечення фермерів достатнім фінансуванням для купівлі землі та вирішення інших потреб свого розвитку; антирейдерська реформа. 

Захід відбудеться за адресою: м. Рівне, проспект  Миру 7-а, Федерація профспілок Рівненської  області, третій поверх, актова зала.

Питання, які будуть обговорені:

  • складові земельної реформи та строки її проведення;
  • кроки Уряду щодо доступу малих та середніх фермерів  до фінансування;
  • забезпечення справедливого розподілу державної підтримки серед агровиробників;
  • боротьба з рейдерством як передумова ефективного розвитку земельних відносин;
  • передача ОТГ функцій з управління землями;
  • захист прав власників паїв;
  • презентація гарячої лінії Уряду та сайту щодо земельної реформи.

Довідка

Команда Президента Володимира Зеленського продовжує програму «Діалоги про Україну». Посадовці Офісу Президента, урядовці, народні депутати проводитимуть зустрічі у регіонах країни, під час яких обговорюватимуть з представниками місцевого самоврядування та громадськістю ключові питання розвитку держави. Мета таких зустрічей – безпосередній діалог влади та суспільства, у результаті якого має бути напрацьована спільна позиція та спільні рішення з чутливих і важливих питань. 

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews