Придбаний у Рівному літак подарували миколаївським військовослужбовцям

08.11.2019 14:13   Джерело: horyn.info
Опубліковано : Вікторія Синиця

Літак виконуватиме завдання з транспортного перевезення, підготовки льотного екіпажу та парашутно-десантної підготовки.

На Миколаївському військовому летовищі відбулась урочиста церемонія передачі Військово-Морським Силам ЗС України літака Ан-2, який раніше базувався на території «Міжнародного аеропорту Рівне».

Як інформує Міністерство оборони України, на початку 2019-го року представник ТзОВ «Петрос-Н», в особі Шишкіна Єгора Сергійовича, вийшов із пропозицією до командування авіації ВМС ЗС України, щодо передачі в морську авіаційну бригаду як безоплатну благодійну допомогу літака Ан-2, який перебував у місті Рівне на ОКП «Міжнародний аеропорт Рівне».

«У мене з дитинства була мрія: мати свій літак. Коли дізнався, що «Міжнародний аеропорт Рівне» через санацію позбувається надлишкового майна, я й придбав Ан-2. Я на волонтерських засадах допомагаю нашим Збройним Силам з 2014 року. Коли дізнався, що морській авіації потрібна така техніка, не вагаючись вирішив передати літак війську» – поділився Єгор Шишкін. 

У вересні було прийнято рішення про направлення в місто Рівне групи спеціалістів інженерно-авіаційної служби бригади для визначення його технічного стану. Після оцінки було ухвалено рішення про початок процедури його передачі до військової частини. Надалі командування частини планує передати літак на капітальний ремонт, відтак літак буде введено до строю.

За словами заступника командувача ВМС з авіації полковника Ігоря Бедзая, літак виконуватиме завдання з транспортного перевезення, підготовки льотного екіпажу та парашутно-десантної підготовки.

null
null
null
null

За матеріалами прес-служби Міністерства оборони України


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: horyn.info