На Рівненщині змінюється Перспективний план

09.11.2019 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Шостого листопада відбулося засіданні регіональної робочої групи з підготовки Перспективного плану формування територій громад Рівненської області.  

У заході взяли участь радники Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» Микола Волчецький та Михайло Шелеп. Повідомляє Рівненський ЦРМС.

На засіданні було підтримано пропозиції щодо внесення змін до Перспективного плану (далі - ПП) в частині включення всіх нових ОТГ, вибори в яких відбулися у червні або призначені на грудень 2019 року.

Таким чином, пропонується включити у ПП: Малинську сільську ОТГ (вибори відбулися 30.06.19), Антонівську сільську ОТГ (вибори призначено на 22.12.19), Каноницьку сільську ОТГ (вибори - 22.12.19), Полицьку сільську ОТГ (вибори - 22.12.19), Кричильську сільську ОТГ (вибори - 22.12.19), Головинську сільську ОТГ (вибори - 22.12.19). Рішення про включення до ПП Великоомелянської сільської ОТГ (вибори - 22.12.19) робоча група приймала вже раніше.

Як зазначив Михайло Шелеп, також рішенням робочої групи внесено зміни у склад тих ОТГ, які вже були в Перспективному плані раніше, але утворені в меншому форматі ніж планувалось: Степанську селищну ОТГ, Рафалівську селищну ОТГ та інші ОТГ, що лише плануються.

«Другим рішенням робочої групи були підтримані кроки територіальних громад щодо приєднання до ОТГ. Так, Птицьку громаду пропонують включили у склад Тараканівської сільської ОТГ, а Малосадівську - у склад Привільненської ОТГ. В обох випадках місцеві ради вже прийняли рішення про надання згоди на таке приєднання. Ці рішення робочої групи очікувані, адже є можливість встигнути схвалити відповідні зміни в перспективному плані ще до прийняття змін в законодавстві. А це в свою чергу підсилить позиції новостворених ОТГ і дасть їм додаткові підстави для включення у державний бюджет на 2020 рік», - розповів він.

Наступна інстанція в процесі внесення змін у перспективний план - обласна рада, яка повинна схвалити ці пропозиції.

За матеріалами Рівненський ЦРМС


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews