Податок на нерухомість: на Рівненщині місцеві бюджети збагатилися на понад 83 мільйона гривень

11.11.2019 19:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

За десять місяців 2019 року надходження до місцевих бюджетів  області склали 83,3 млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 18,3 млн. грн. більше, ніж за відповідний період 2018 року.

Про це повідомили у Головному управлінні ДПС у Рівненській області.

Безперечними лідерами у сплаті податку на нерухомість є власники нерухомого майна – юридичні особи, внесок яких у місцеві бюджети  Рівненщини за 10 місяців 2019 року становить 52,8 млн. гривень. Фізичні особи перерахували до місцевих скарбниць області 30,5 млн. грн. податку на нерухомість.

Як зазначила в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Надія Друзюк, наповнення місцевих бюджетів є завданням не тільки суб’єктів господарювання, але і  всіх мешканців територіальних громад, адже збільшення надходжень до місцевих бюджетів, зокрема, податку на нерухоме майно, позитивно впливає на соціально-економічний розвиток територіальних громад області. Завдяки децентралізації влади органи місцевого самоврядування мають можливість використовувати бюджетні надходження на розвиток інфраструктури та впровадження проектів розвитку регіону.

У разі неотримання податкових повідомлень-рішень на сплату податку, або встановлення розбіжностей у наявній інформації про об’єкт нерухомості, громадянам необхідно звернутися з документами на нерухомість до державної податкової інспекції за місцем реєстрації для проведення звірки. Для цього необхідно пред’явити оригінали документів, які підтверджують право власності фізичної особи на відповідний об’єкт.

Головне управління  ДПС у Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews