Голова Рівненської ОДА зустрівся з генеральним уповноваженим німецької компанії Basalt AG

13.11.2019 13:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Віталій Коваль обговорив можливість розширення співпраці із німецьким інвестором.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль зустрівся з генеральним уповноваженим німецької компанії Basalt AG Ульріхом Штайнертом. Фірма володіє ТОВ «Вирівський кар'єр», що видобуває щебінь Сарненському районі.

Очільник області підкреслив, що присутність на Рівненщині іноземного бізнесу такого рівня свідчить про високу довіру інвесторів до нашого регіону.

«Знаю, що компанія Basalt AG має 100 кар'єрів по всьому світу, 220 асфальтних заводів. Лише на Рівненщині ви створили біля 150 робочих місць. Нашу співпрацю потрібно посилювати. Ми маємо цікаві інвестиційні проекти. Наприклад, можемо запропонувати вам заснувати інноваційне підприємство із виробництва агломератних виробів, відповідно до профілю діяльності вашої компанії», - звернувся Віталій Коваль до Ульріха Штайнерта.

На що той підтвердив, що компанія Basalt AG зацікавлена у поглибленні співпраці із Рівненщиною.

«Ми також можемо поділитися з вами передовими технологіями виготовлення асфальту для будівництва якісних місцевих доріг. Готові запросити робочу групу від Рівненщини до Німеччини, аби показати наш досвід і напрацювання», - підкреслив Ульріх Штайнерт.

Генеральний уповноважений Basalt AG також попросив у Рівненської ОДА сприяння в оптимізації роботи лінійної вантажно-пасажирської залізничної станції "Клесів". Для збільшення швидкості відправки вантажу із Вирівського кар'єру вони готові додати два власних тепловози. Це допоможе зменшити руйнування місцевих доріг. Адже 60% видобутого у кар'єрі щебню вони перевозять вантажними автомобілями, які руйнують дорожнє покриття у селі Гранітне біля кар'єру. Німецький інвестор попросив в області допомоги у ремонті дорожнього полотна та перепросив за розбиті дороги.

Віталій Коваль та Ульріх Штайнерт домовилися про подальший тісний діалог для посилання співпраці між компанією Basalt AG та Рівненською областю.

Довідка

ТОВ «Вирівський кар'єр» є одним з провідних виробників щебеневої продукції на Західній Україні. Підприємство входить до складу групи компаній Basalt AG, яка є однією за найбільших виробників будівельних матеріалів у Німеччині.

Компанія Basalt AG була заснована у 1888 році у м. Кельн рейнськими власниками кар'єрів та групою голландських підприємців.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews